fejm.ba

Kultura

Zijah Sokolović sa kultnom predstavom u četvrtak gostuje u Živinicama

U nastavku teatarske revije “Četvrtkom u pozorište” publika će 10. oktobra imati priliku uživati u kultnoj predstavi Zijaha A. Sokolovića “Glumac je…glumac je…glumac” na Velikoj sceni Bosanskog kulturnog centra Živinice.

Impresivan glumački i autorski put Zijaha Sokolovića bilježi više od pedeset filmova, dvanaest televizijskih serija, stotine uloga na teatarskim pozornicama, više od šezdeset nagrada za umjetnički rad i edukacijske teatarske projekte te autorstvo monodrama koje su od ovog glumca, redatelja, univerzitetskog profesora i autora stvorile neku vrstu teatarske institucije.

Njegova monodrama “Glumac… je glumac… je glumac”, kultna je predstava koju je odigrao više od 1.600 puta širom svijeta. Monodrama o kojoj je u svijetu napisano više od 500 kritika i tekstova, premijerno je izvedena na MESS-u u Sarajevu 1978. godine, a otad ju je, osim Zijaha Sokolovića, igralo još 19 glumaca na pet jezika u dvadeset zemalja svijeta.

Nakon predstave bit će upriličeno i druženje sa Sokolovićem te predstavljanjem njegove knjige o fenomenu te predstave, saopćeno je iz BKC-a Živinice.


Custom Text
Lafat Komerc

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2019 Agencija za multimediju "FEJM". Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Na vrh