fejm.ba

Vijesti

Zbog posljedica poplava saobraćaj preko mosta kod Filozofskog fakulteta u Tuzli obustavljen narednih dana

Od večernjih sati 31.05. i tokom cijelog dana 01.6.2019. godine, došlo je do porasta vodostaja svih vodotoka na području grada Tuzle.

Na mostu preko rijeke Jale  na transverzalnoj saobraćajnici u ulici ZAVNOBiH-a, odnosno mostu između Filozofskog fakulteta i zgrade Gradske uprave, nivo vode je bio za oko 50 cm iznad kote donje ivice betonske konstrukcije mosta. U toku dostizanja navedenog vršnog nivoa Jala je nosila veliku količinu krutog otpada, višemetarskih debala i drugog materijala.

Nakon djelimičnog opadanja vodostaja primijećeno je oštećenje na uzvodnom glavnom betonskom nosaču mosta, na način da su vidljive  dvije kose pukotine, kao i oštećenja završne obrade nosača. Imajući u vidu da trenutno nije moguće utvrditi  o kojem  stepenu oštećenja mosta se radi, Služba za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica je, u saradnji sa MUP-om TK, izvršila obustavu kolskog i pješačkog saobraćaja preko ovog mosta.

Shodno trenutnim vremenskim uslovima i prognozi vremena za narednih nekoliko dana, saobraćaj preko ovog mosta će biti zatvoren minimalno sedam dana, odnosno do sticanja uslova za pregled i utvrđivanje stanja konstrukcije mosta. Nakon pregleda i utvrđivanja stepena oštećenja, donijeće se odluka o narednim aktivnostima o čemu će javnost biti blagovremeno informisana.


Custom Text
Lafat Komerc

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2019 Agencija za multimediju "FEJM". Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Na vrh