fejm.ba

Kultura

Završnog dana Književnih susreta Cum grano salis promocije Adise Bašić i Dževdeta Tuzlića

Posljednjeg dana Književnih susreta Cum grano salis, u Ateljeu Ismeta Mujezinovića,  tuzlanska publika je imala priliku, prisustvovati „Obilježavanju dva književna života, rođendana i jubileja: Pjesničkom čitanju Bisere Alikadić i Adise Bašić“. Jedinstvena je prilika da se na jednom mjestu predstave djela dvije bosanskohercegovačke pjesnikinje, najbolje živuće bh pjesnikinje Bisera Alikadić i jedna od najboljih pjesnikinja nove generacije Adisa Bašić. Prof. dr. Anisa Avdagić je bila uvodničarka i moderatorica.

 

U popodnevnim satima,u Ateljeu Ismeta Mujetzinovića,  istaknuti bosanskohercegovački novinar Dževdet Tuzlić promovisao je svoju knjigu Život na stiku.Knjiga je jedan dokumentarni hod kroz vrijeme i svojevrstan priručnik za mlade novinarske naraštaje jer sadrži autorova iskustva o tome kako se i na koji način dolazi do neke priče. O knjizi su govorili istaknuti novinari Boro Kontić i Marko Divković, te profesor na Fakultetu za žurnalistiku prof. dr. Nail Kurtić.

 

Navečer, u subotu 7.9. od 20.00 sati, u Narodnom pozorištu održaće se Ceremonija dodjele Nagrade Meša Selimović za najbolji roman objavljen u 2018. na govornom prostoru Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne Gore. Odluku o najboljem romanu donijeće Mile Stojić, predsjednik, te Faruk Šehić, Andrej Nikolaidis, Robert Perišić i Vladimir Arsenić, članovi žirija. Svečanu ceremoniju vodiće Kristina Ljevak.

 

U umjetničkom dijelu programa nastupiće hor Pontanima sa gostujućim horom choRinteRkultuR  iz Švicarske, izvedbom Male simfonije religija i kultura.

 

Ulaz za sve posjetioce je slobodan.


BH Telecom
Na vrh