fejm.ba

Kultura

Završnog dana Književnih susreta Cum grano salis promocije Adise Bašić i Dževdeta Tuzlića

Posljednjeg dana Književnih susreta Cum grano salis, u Ateljeu Ismeta Mujezinovića,  tuzlanska publika je imala priliku, prisustvovati „Obilježavanju dva književna života, rođendana i jubileja: Pjesničkom čitanju Bisere Alikadić i Adise Bašić“. Jedinstvena je prilika da se na jednom mjestu predstave djela dvije bosanskohercegovačke pjesnikinje, najbolje živuće bh pjesnikinje Bisera Alikadić i jedna od najboljih pjesnikinja nove generacije Adisa Bašić. Prof. dr. Anisa Avdagić je bila uvodničarka i moderatorica.

 

U popodnevnim satima,u Ateljeu Ismeta Mujetzinovića,  istaknuti bosanskohercegovački novinar Dževdet Tuzlić promovisao je svoju knjigu Život na stiku.Knjiga je jedan dokumentarni hod kroz vrijeme i svojevrstan priručnik za mlade novinarske naraštaje jer sadrži autorova iskustva o tome kako se i na koji način dolazi do neke priče. O knjizi su govorili istaknuti novinari Boro Kontić i Marko Divković, te profesor na Fakultetu za žurnalistiku prof. dr. Nail Kurtić.

 

Navečer, u subotu 7.9. od 20.00 sati, u Narodnom pozorištu održaće se Ceremonija dodjele Nagrade Meša Selimović za najbolji roman objavljen u 2018. na govornom prostoru Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne Gore. Odluku o najboljem romanu donijeće Mile Stojić, predsjednik, te Faruk Šehić, Andrej Nikolaidis, Robert Perišić i Vladimir Arsenić, članovi žirija. Svečanu ceremoniju vodiće Kristina Ljevak.

 

U umjetničkom dijelu programa nastupiće hor Pontanima sa gostujućim horom choRinteRkultuR  iz Švicarske, izvedbom Male simfonije religija i kultura.

 

Ulaz za sve posjetioce je slobodan.


Custom Text
Lafat Komerc

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2019 Agencija za multimediju "FEJM". Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Na vrh