fejm.ba

Vijesti

Završeno okupljanje građana u Banjoj Luci, novi protest sutra

Građani, aktivisti grupe „Pravde za Davida“, večeras su se razišli, najavivši za sutra novo okupljanje i traženje istine o stradanju banjalučkom mladića Davida Dragičevića.

Nakon što su potisnuti od policije iz gradskog parka, bili su se okupili u crkvenom dvorištu Hrama hrista spasitelja, gdje su palili svijeće tražeći da se otkriju ubice Davida Dragičevića.

Davidova majka Suzana Radanović je rekla da će se mirno okupiti i sutra na istom mjestu, dok je njegov otac Davor i dalje u policiji. Očekuje se da sutra bude sproveden u tužilaštvo, koje protiv njega vodi istragu zbog ugrožavanja sigurnosti zvaničnika entitetske policije, koje Dragičević optužuje za smrt svog sina.

Tokom dana bilo je nekoliko naguravanja pripadnika Jedinice za podršku i članova grupe „Pravda za Davida“, koje je policija tokom dana pomjerila s trga, jer nisu imali odobrenje za okupljanje, a potom i iz Parka „Petar Kočić“.

U naguravanjima policije i aktivista ove grupe povrijeđen je jedan policajac, a zbog činjenja prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru i Zakona o javnom okupljanju te dokumentovanja krivičnog djela, određene osobe dovedene su u službene prostorije.


Custom Text
Lafat Komerc

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2019 Agencija za multimediju "FEJM". Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Na vrh