fejm.ba

Kultura

XX3. izdanje Jazz Festa Sarajevo počinje sutra, i ove godine raznovrstan program

Dvadeset i treće izdanje Jazz Festa Sarajevo počet će u četvrtak, 7. novembra, a i ove godine publici će donijeti raznovrstan program.

Glavni program festivala počet će 7. novembra, ali će već večeras u Sarajevu biti održana svojevrsna najava ovogodišnjeg Jazz Festa nastupom beogradskog benda Fish In Oil.

To će biti treći nastup tih sjajnih muzičara u Sarajevu u organizaciji Jazz Festa. Nastupali su na prošlogodišnjem Festivalu u okviru programa Late Nite Stage, a u septembru ove godine u SARTR-u su održali nezaboravan koncert u okviru koncertne sezone “Grlom u jagode” koju Jazz Fest od ove godine organizira u koprodukciji sa Sarajevskim ratnim teatrom, saopćeno je iz Jazz Festa Sarajevo.

Sedmog novembra festival će zvanično otvoriti dva mlada muzičara. DrummingCellist i Adam Ben Ezra će održati dva solo koncerta u Narodnom pozorištu. Nakon toga u SARTR-u će nastupiti dva sastava – prvo će finski trio “Mopo” nastupiti sa legendarnim Jimijem Tenorom, a nakon toga neodoljivi holandski The EX.

Ulaznice za sve koncerte mogu se kupiti u prostorijama Jazz Festa, a na dan koncerta moći će se kupiti i na blagajnama dvorana u kojima će koncerti biti održani, sat prije početka koncerta.


Custom Text
Lafat Komerc

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2019 Agencija za multimediju "FEJM". Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Na vrh