fejm.ba

Kultura

XX3. izdanje Jazz Festa Sarajevo počinje sutra, i ove godine raznovrstan program

Dvadeset i treće izdanje Jazz Festa Sarajevo počet će u četvrtak, 7. novembra, a i ove godine publici će donijeti raznovrstan program.

Glavni program festivala počet će 7. novembra, ali će već večeras u Sarajevu biti održana svojevrsna najava ovogodišnjeg Jazz Festa nastupom beogradskog benda Fish In Oil.

To će biti treći nastup tih sjajnih muzičara u Sarajevu u organizaciji Jazz Festa. Nastupali su na prošlogodišnjem Festivalu u okviru programa Late Nite Stage, a u septembru ove godine u SARTR-u su održali nezaboravan koncert u okviru koncertne sezone “Grlom u jagode” koju Jazz Fest od ove godine organizira u koprodukciji sa Sarajevskim ratnim teatrom, saopćeno je iz Jazz Festa Sarajevo.

Sedmog novembra festival će zvanično otvoriti dva mlada muzičara. DrummingCellist i Adam Ben Ezra će održati dva solo koncerta u Narodnom pozorištu. Nakon toga u SARTR-u će nastupiti dva sastava – prvo će finski trio “Mopo” nastupiti sa legendarnim Jimijem Tenorom, a nakon toga neodoljivi holandski The EX.

Ulaznice za sve koncerte mogu se kupiti u prostorijama Jazz Festa, a na dan koncerta moći će se kupiti i na blagajnama dvorana u kojima će koncerti biti održani, sat prije početka koncerta.


BH Telecom
Na vrh