fejm.ba

Ekonomija

Vlada TK: Realizacija zbrinjavanja uposlenika koji su stekli uslov za penzionisanje

Vlada Tuzlanskog kantona je  odobrila 82.039,63 KM za socijalno zbrinjavanje – uplatu obračunatih, a neuplaćenih doprinosa za penzijsko invalidsko osiguranje, za zdravstveno osiguranje i doprinosa za nezaposlene, zaposlenika koji su stekli uslov za penzionisanje, a ostali su bez radnog angažmana u privrednim društvima sa većinskim državnim kapitalom, u cilju realizacije „Programa mjera za socijalno zbrinjavanje zaposlenika koji su u procesu stečaja, likvidacije, restrukturiranja i privatizacije preduzeća ostali ili ostaju bez posla“ Javne ustanove Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona.

Ovim će biti zbrinuto ukupno 69 radnika i  to: 17 radnika TTU d.d. Tuzla u stečaju,  36 radnika Fabrike obuće Aida d.d. Tuzla u stečaju, 15 radnika „Fortuna” d.d. Gračanica u stečaju i jedan radnik Bosnia Valves d.d. Tuzla u stečaju. Imajući u vidu navedeno Vlada je danas donijela Odluku  o davanju naloga za prijenos spomenutih sredstava sa namjenskog depozita Vlade Tuzlanskog kantona kod Razvojne banke Federacije Bosne i Hercegovine.


Custom Text
Lafat Komerc

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2019 Agencija za multimediju "FEJM". Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Na vrh