fejm.ba

TK

Vlada TK pomaže sportske aktivnosti sa više od 400.000 KM (VIDEO)

Sportski savez općine Gračanica nastavit će obučavati djecu osnovama plivanja zahvaljujući sredstvima iz budžeta Tuzlanskog kantona. Urađeno je to po Javnom pozivu za sufinansiranje programa i projekata sportskih organizacija u oblasti tjelesne kulture i sporta u ovoj godini.

Uime Sportskog saveza općine Gračanica Osman Bukvić je kazao da se radi o osmogodišnjem projektu kroz koji se obučavaju djeca neplivači.

Rekao je da rade s djecom koja dolaze iz područja gdje nemaju priliku naučiti plivati.

– Svake godine imamo više od sto polaznika koji nauče osnovne tehnike plivanja. Omogućili smo da u ovu školu mogu doći i djeca iz susjednih općina i ona koja se nalaze na odmoru iz inostranstva – istakao je Bukvić.

Budžetskim sredstvima prema istom javnom pozivu podržani su projekti premijerligaša, ali i sporta za invalidne osobe.

Uime Saveza sjedeće odbojke TK-a Dževad Junuzović je naveo da su oni dobili oko 30.000 KM koje će iskoristiti za takmičenja.

Zijad Bećić iz Ženskog košarkaškog kluba ”RMU Banovići” također navodi da će sredstva biti potrošena na takmičenja.

– Mi smo u prethodnoj sezoni bili prvaci BiH. Aplicirali smo s projektom za takmičenje u Premijer ligi BiH i takmičenje u ABA ligi – rekao je Bećić.

Ukupno je za ovu namjenu u budžetu predviđeno 418.400 KM.

Ministrica za kulturu, sport i mlade TK-a Slavena Vojinović je navela da je ukupno bilo 190 prijava od čega su 133 ispunjavale uslove.

– Najveći iznos su ostvarili projekti iz kvalitetnog kolektivnog sporta, radi se o organizacijama koje se takmiče u prva dva ranga takmičenja u BiH. Najviše projekata je bilo po kriteriju tjelesne aktivnosti koji okupljaju djecu i omladinu – naglasila je Vojinović.

U Ministarstvu za kulturu, sport i mlade TK-a napominju da je Vlada TK više puta pomagala tjelesnu kulturu i sport sa svoje pozicije.


Custom Text
Lafat Komerc

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2019 Agencija za multimediju "FEJM". Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Na vrh