fejm.ba

Ekonomija

Vlada TK odobrila sredstva u okviru Budžeta za prva tri mjeseca ove godine

Današnjom odlukom o odobravanju sredstava u operativnom planu Budžeta Tuzlanskog kantona za prva tri mjeseca 2019. godine, Vlada Tuzanskog kantona  je odobrila rashode i izdatke za period 01.01.-31.03.2019. godine u iznosu od 75.106.787,00 KM. Ova odluka je u skladu sa Odlukom o privremenom finansiranju Tuzlanskog kantona za period 01.01.2019. do 31.03.2019. godine i prioritetima utvrđenim Zakonom o izvršenju Budžeta Tuzlanskog kantona za 2018. godinu.

Vlada TK je danas dala saglasnost Kantonalnoj direkciji robnih rezervi za potpisivanje ugovora sa firmom „Bingo“ d.o.o. Tuzla za uskladištenje i čuvanje šećera, kao i za uskladištenje, čuvanje i zanavljanje suncokretovog ulja. Novi ugovori su rezultat revizije postojećih ugovora sa skladištarima, te osiguravaju kvalitetnije uslove buduće brige o robnim rezervama Tuzlanskog kantona.

Na današnjoj sjednici Vlada je privrednom društvu „Polo“ d.o.o. Kalesija dodijelila koncesiju na 10 godina, za zahvatanje vode iz vlastitog izvora vodosnabdijevanja – bunara koji se nalazi u krugu benzinske pumpne stanice „Polo“ d.o.o. Kalesija u naselju Dubrave Donje.


Custom Text
Lafat Komerc

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2019 Agencija za multimediju "FEJM". Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Na vrh