fejm.ba

Ekonomija

Vlada FBiH dala saglasnost za potpisivanje ugovora za izgradnju cesta

Vlada Federacije BiH dala je danas na sjednici u Sarajevu saglasnost na potpisivanje ugovora o provedbi projekata i pratećih operativnih priručnika iz Programa utroška dijela sredstava “Kapitalni transferi javnim poduzećima – transfer za izgradnju autocesta i brzih cesta” u ukupnom iznosu 153.000.000 KM koji su utvrđeni budžetom FBiH za 2018. Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija.

Za potpisivanje ugovora ovlašten je federalni ministar prometa i komunikacija i odgovorna osoba, u ime implementatora projekata, a za provođenje odluke zaduženi su federalna ministarstva prometa i komunikacija i finansija, JP Autoceste FBiH i Direkcija za puteve Kantona Sarajevo.

Danas je imenovan i petočlani Odbor za praćenje implementacije programa utroška sredstava “Kapitalni transferi javnim poduzećima – transfer za izgradnju autocesta i brzih cesta” utvrđenih prošlogodišnjim budžetom FBiH Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.


Custom Text
Lafat Komerc

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2019 Agencija za multimediju "FEJM". Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Na vrh