fejm.ba

Politika

VIDEO: Veličanstvenim skupom u tuzlanskom Mejdanu, PDA BiH otvorila predizbornu kampanju

Piše: Fatima Mehmedović

Spektakularnim predizbornim skupom u prepunoj velikoj sali  tuzlanskog Mejdana Pokret demokratske akcije Bosne i Hercegovine (PDA BiH) otvorio je predizbornu  kampanju za Opće izbore 2018.

Na ovom masovnom događaju  govoreno je o razlozima formiranja ove  stranke i ciljevima za koje će se  zalagati u narednom periodu.

Predstavljeni su kandidati GO Tuzla za predstojeće opće izbore u BiH, kao inosioci listi za Parlamentarnu skupštinu BiH, Predstavnički dom Parlamenta FBiH, Skupštinu RS i Skupštine kantona u FBiH.

Predsjednica OO PDA Banovići, Elzina Pirić, zastupnica u Parlamentu FBiH i nosilac liste  PDA  za isti Parlament napomenula je,  da je ova stranka nastala iz nužde,  kao odgovor Tuzlanskog kantona, kako je rekla “lošim sarajevskim politikama”, dodavši da je ova stranka “rekla  stop izrabljivanju TK i drugih kantona iopćina u BiH”.

Istaknula je da ova stranka ima  tri  glavna cilja, raspodjelu javnih prihoda, putnu deblokadu TK, insistiranje na radu i odgovornost izabranih predstavnika.

Ukazala na značaj žena u politici, poručivši da se glas žena i mladih u društvu mora čuti, ustvrdivši da je cilj ove stranke da  afirmiše žene i mlade, čije su aktivnosti u ovoj stranci  prepoznate.

Podsjetila je, da je ova politička stranka u Tuzlanskom kantonu  imala  izvršnu i zakonodavnu vlast, a da nije imala svoj pečat, tvrdeći da je  dobru ideju  teško zaustaviti,

-Ko će zaustaviti ideju koja kreće iz Mejdana u pobjedu, poručila je.

Predsjednik  PDA TK, i nosilac liste za Skupštinu TK, aktuelni predsjednik  te Skupštine, Senad Alić u svom obraćanju naglasio je, da je ova stranka otvorena za sve građane bez obzira na bilo koju pripadnost.

Govoreći o  rješavanju problema na području TK, čije je procese predvodila izvršna i zakonodavna vlast predvođena Mirsadom Kukićem, nekadašnjim predsjednikom KO SDA TK, a sadašnjim predsjednikom PDA, istaknuo je postignute rezultate u rješavanju problema  mnogih privrednih društava, uvezivanje radnog staža radnicima, stabiliziran budžet, ostaren suficit itd.

Podsjetio je na velika kapitalna ulaganju u MUP TK, u njegovo  opremanje, kao i u tuzlanski  UKC  i mnoge usvojene zakone.

Potpredsjednik  PDA i  nosilac liste za Federalni parlament izborne  jedinice 3, Azmir Husić govorio je o lošoj prošlosti drugih  političkih partija, ocijenivši da je PDA rješenje.

Naglasio je, da će ova stranka  ispred svog interesa staviti interes građana BiH.

Jedan od ciljeva ove države je da  se zaustavi odlazak građana iz BiH, i njihovo zapošljavanje, mišljenja je Husić.

Smatra da je loša politika dovela do lošeg statusa Bošnjaka u RS-u.

Poručio je da  ukoliko dobije povjerenje građana na predstojećim izborima svoje naknade  preusmjeriti odnosno donirati u  tri sektora, sigurnost, školstvo  i zdravstvo.

Predsjednik  KO  PDA Srednje Podrinje, Edin Duraković u svom obraćanju poručio je, da nijedna stranka neće moći ovako napuniti Mejdan, kako ga je večeras napunila PDA, a prisutnima se također obratio i Emin Haračić, predsjednik KO PDA Zeničko-Dobojskog kantona

Nekoliko hiljada članova ove stranke na veličanstven način pozdravilo je izlazak na scenu Mirsada Kukić, predsjednika PDA BiH, zastupnika u Parlamentu FBiH, i nosioca liste za Parlament BiH.

Najveći doprinos u organiziranju spektakularnog skupa u Mejdanu dao je Gradski odbor PDA Tuzla.

Politika: PDA BiH Mejdan

Veličanstvenim skupom u prepunom tuzlanskom Mejdanu, PDA BiH otvorila predizbornu kampanjuOPŠIRNIJE NA: https://fejm.ba/velicanstvenim-skupom-u-prepunom-tuzlanskom-mejdanu-pda-bih-otvorila-predizbornu-kampanju-za-predstojece-izbore/

Gepostet von Fejm.ba am Freitag, 7. September 2018

 

 

 

 


Custom Text
Lafat Komerc

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2019 Agencija za multimediju "FEJM". Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Na vrh