fejm.ba

Ekonomija

Uspješna prezentacija Kantonalne privredne komore Tuzla na sajmu ENERGA u Sarajevu

Kantonalna privredna komora Tuzla, zajedno sa članicama koje iskažu interes, već tradiocionalno uzima učešće na sajmu ENERGA. Udruženi, s ciljem povezivanja privrednika Tuzlanskog kantona sa novim poslovnim partnerima, u potrazi za novim tržištima, i sa namjerom da prezentiraju domaće potencijale, aktivno učestvuju i na ovogodišnjem sajmu koji se održava deveti put, a treći od kako je u Sarajevu.

-Privreda Tuzlanskog kantona kroz predstavljanje Kantonalne privredne komore na ovom sajmu učestvuje od početka, a uvažavajući interes naših privrednika, naš izlagački prostor se iz godine u godinu proširuje – kaže nam Nedret Kikanović, predsjednik Kantonalne privredne komore Tuzla.

Činjenica da je ENERGA iz Tuzle preselila u Sarajevo nije utjecala na zainteresiranost privrednih subjekata sa područja Tuzlanskog kantona.

-Energa se etablirala u jedan specijalizovani sajam, koji iz godine u godinu raste, pokazuje specifičnosti ove grane privrede, prezentiraju se nove tehnologije iz obnovljivih izvora energije, a  konferencije i diskusije, koje se cjelodnevno održavaju značajne su za razvoj sektora energetike i cjelokupan razvoj privrede u BiH – istakao je Kikanović.

Tako su, na danas održanim b2b susretima u okviru prve sesije “Austria Showcase”, i privrednici iz Tuzlanskog kantona održali veliki broj privrednih susreta. Komora je, uputivši poziv domaćim privrednicima, dala značajan doprinos u ovom povezivanju.

-Ovo je dobra prilika da naši privrednici na jednom mjestu pronađu partnere za zajedničko investiranje, prodaju ili kupovinu proizvoda koji su usko vezani za ovu granu industrije – naglasio je Kikanović.

ENERGA 2019 se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine i Ministarstva energije, industrije i rudarstva Federacije Bosne i Hercegovine i Vlade Kantona Sarajevo. Partneri projekta su Vanjskotrgovinska/spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine i Privredna/gospodarska komora Federacije Bosne i Hercegovine. Sponzori projekta su Ured specijalnog predstavnika u BiH, USAID EIA, UNDP, GIZ, FL Wind i BH telecom


Custom Text
Lafat Komerc

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2019 Agencija za multimediju "FEJM". Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Na vrh