fejm.ba

Društvo

UNICEF: Reporterki N1 iz Tuzle, Nataši Tadić nagrada za najbolji prilog

UNICEF BiH dodijelio je  na Jahorini tradicionalne nagrade novinarima, koji se svojim medijskim pričama zalažu za doprinos zaštiti i promociji prava djece.

Priznanje za najbolji TV prilog dobila je dopisnica N1 iz Tuzle Nataša Tadić za prilog „Djecu liječiti iz budžeta a političare SMS porukama“.

U kategoriji internet priznanje je dodijeljeno Midhatu Poturoviću za priču „Super heroj bez plašta“ objavljenu na Radio Slobodna Evropa.

U kategoriji blog nagrađena je Brankica Smiljanić za tekst „Čuvajte djecu od samih sebe“, dok je u kategoriji štampa priznanje otišlo u ruke Živane Jovančić iz Magazina Gracija za priču „Srećan sam, u školi sam!“

Zahvalnice za promociju prava djeteta dobili su Jasna Avdibegović (Federalna novinska agencija), Amina Bijelonja (Glas Amerike-VOA), Velida Kulenović (radio Federacije BiH), Aida Hrnjić (Aljeezera), Katarina Lončar (Bljesak.info), Ammar Grbić (Magazin Pereventeen).

Svim navedenim dobitnicima posebno se zahvalila šefica predstavništva UNICEF-a u BiH Rownak Khan navodeći da je njihov doprinos iznimno važan u današnjem društvu, gdje teme koje se tiču prava djeteta nisu uvijek najčitanije.

”Zato vam veliko hvala što ste svojim radom i dodatnim angažmanom skrenuli pažnju na bitne teme koje se tiču prava svakog djeteta”, rekla je Khan.

Organiziranjem radionice UNICEF u Bosni i Hercegovini nastavio je s praksom konsultacija s predstavnicima medija, stručnjacima, aktivistima i odgovornih institucija o medijskom doprinosu promociji zaštiti prava djeteta.

Predstavljene su smjernice za procjenu medijskih sadržaja u svjetlu najboljeg interesa djeteta.


Custom Text
Lafat Komerc

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2019 Agencija za multimediju "FEJM". Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Na vrh