fejm.ba

Vijesti

Uhapšeni Afganistanci osumnjičeni za krijumčarenje migranata

Tužitelj Tužiteljstva Bosne i Hercegovine je od Granične policije BiH preuzeo i ispitat će dvojicu osumnjičenih državljana Afganistana, koji su lišeni slobode na širem području Zvornika, prilikom krijumčarenja preko rijeke Drine šest ilegalnih migranata, koje su čamcem prevezli iz Srbije u BiH.

Osumnjičeni su uhapšeni, kada su prešli na teritoriju BiH, a pod istragom su i sumnjiče se da su, radi sticanja nezakonite imovinske koristi, u dogovoru s njima poznatim osobama iz Srbije i BiH, kao i osobama iz migrantske populacije, vršili organizirano krijumčarenje osoba koje ne ispunjavaju uvjete za legalan i zakonit ulazak u BiH, a radi njihovog daljeg krijumčarenja prema zemljama EU.

Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužitelj uputit će prijedlog za određivanje mjere pritvora, s obzirom da se radi o stranim državljanima, koji bi odlaskom iz zemlje, postali nedostupni pravosuđu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.


BH Telecom
Na vrh
503 Service Unavailable

Service Unavailable

The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems. Please try again later.

Additionally, a 503 Service Unavailable error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.