fejm.ba

Vijesti

Uhapšen pukovnik OSBiH zbog zloupotrebe položaja

Po nalogu tužioca Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, policijski djelatnici SIPA, na području Sarajeva, uhapsili su Ramiza Mićivodu (1969.) aktivnu djelatnu vojnu osobu Oružanih snaga BiH u činu pukovnika.

Osumnjičeni je lišen slobode u okviru predmeta na kojem rade državno tužilaštvo i SIPA a odnosi se na kazneno djelo zlouporabe položaja ili ovlasti.

On se tereti da je, u svojstu aktivnog pripadnika OSBiH u činu pukovnika, zlouporabio svoj službeni položaj i ovlaštenja, te od osoba koje se bave poljoprivredom, nezakonito tražio i dobio novac, kako bi omogućio navedenim osobama, da za svoje aktivnosti, koriste zemljište koje je u nadležnosti Oružanih snaga BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Istragom je utvrđeno da je osumnjičeni, u dva navrata, dolazeći sa svojim vozilom, izvan službenih objekata i prostorija, od navedenih osoba tražio i primio novac, kako bi iskoristio svoj položaj i pogodovao im u korištenju navedenog vojnog zemljišta.

U predmetu je ostvarena saradnja s bataljonom Vojne policije OSBiH, a o provedenoj aktivnosti informirano je Ministarstvo odbrane BiH.

Osumnjičeni će biti predat postupajućem tužitelju koji će ispitati osumnjičenog i nakon toga donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

Glasnogovornik SIPA-e Luka Miladinović potvrdio je jutros Feni da su policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na području Sarajeva lišili slobode jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Dodao je da je nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, osoba lišena slobode predata Tužilaštvu BiH.


Custom Text
Lafat Komerc

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2019 Agencija za multimediju "FEJM". Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Na vrh