fejm.ba

Vijesti

U Tuzli proglašeno stanje prirodne nesreće

FOTO:FEJM

Na vanrednoj sjednici Gradskog štaba civilne zaštite Grada Tuzle, koja je održana u večernjim satima,  nakon sagledavanja stanja nakon prekomjernih padavina, na području ovog grada donesena je odluka o proglašenju stanja prirodne nesreće.

Odluka o stanju prirodne nesreće zbog poplava  na području Tuzle  stupa na snagu odmah i trajaće dok se ne utvrdi prestanak navedenog stanja.

Prema trenutnim informacijama u Gradu soli prijavljena su oštećenja na 50 objekata, oštećeni su putevi, mostovi i korita rijeka,  pokrenuto je oko 10 klizišta i pet odrona, a  te  u prekidu put za Rapače.

Podsjećamo od večernjih sati 31.maja i tokom cijelog dana 1. juna 2019. godine, došlo je do porasta vodostaja svih vodotoka na području grada Tuzle.

Na mostu preko rijeke Jale  na transverzalnoj saobraćajnici u ulici ZAVNOBiH-a, odnosno mostu između Filozofskog fakulteta i zgrade Gradske uprave, primijećeno je oštećenje na uzvodnom glavnom betonskom nosaču mosta, zbog čega je u ovom predjelu grada obustavljen saobraćaj do daljnjeg.


BH Telecom
Na vrh