fejm.ba

Vijesti

U Tuzli proglašeno stanje prirodne nesreće

FOTO:FEJM

Na vanrednoj sjednici Gradskog štaba civilne zaštite Grada Tuzle, koja je održana u večernjim satima,  nakon sagledavanja stanja nakon prekomjernih padavina, na području ovog grada donesena je odluka o proglašenju stanja prirodne nesreće.

Odluka o stanju prirodne nesreće zbog poplava  na području Tuzle  stupa na snagu odmah i trajaće dok se ne utvrdi prestanak navedenog stanja.

Prema trenutnim informacijama u Gradu soli prijavljena su oštećenja na 50 objekata, oštećeni su putevi, mostovi i korita rijeka,  pokrenuto je oko 10 klizišta i pet odrona, a  te  u prekidu put za Rapače.

Podsjećamo od večernjih sati 31.maja i tokom cijelog dana 1. juna 2019. godine, došlo je do porasta vodostaja svih vodotoka na području grada Tuzle.

Na mostu preko rijeke Jale  na transverzalnoj saobraćajnici u ulici ZAVNOBiH-a, odnosno mostu između Filozofskog fakulteta i zgrade Gradske uprave, primijećeno je oštećenje na uzvodnom glavnom betonskom nosaču mosta, zbog čega je u ovom predjelu grada obustavljen saobraćaj do daljnjeg.


Custom Text
Lafat Komerc

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2019 Agencija za multimediju "FEJM". Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Na vrh