fejm.ba

TK

U Tuzli obilježen 15. januar – Dan rođenja Martina Lutera Kinga

Polaganjem cvijeća ispred spomen-biste i odavanjem poštovanja, danas je u Tuzli obilježen 15. januar, Dan rođenja Martina Luthera Kinga, istaknutog borca za ljudska prava i jednakopravnost, dobitnika Nobelove nagrade za mir i jednog od najvećih boraca za ljudska prava u povijesti čovječanstva. U ime Gradske uprave, cvijeće su zajednički položili gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, zamjenik predsjedavajućeg Gradskog vijeća Mirel Mišković i Almir Šuta, sekretar organa državne službe.

Bista dr. Martina Luthera Kinga, kao poklon Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, u Tuzli je postavljena u januaru 2003. godine, od kada građani ovog grada, zajedno sa građanima SAD-a, obilježavaju Dan rođenja Martina Luthera Kinga i odaju priznanje ovom velikanu, sjećajući se njegovih ideja i djela. Riječ je o osobi koja je dala nemjerljiv doprinos civilizaciji, svoj cjelokupan život posvetila stvaranju i širenju harmonizacije među razlikama kao neophodnog elementa za zajednički život.


Custom Text
Lafat Komerc

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2019 Agencija za multimediju "FEJM". Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Na vrh