fejm.ba

Ekonomija

U Tuzli će se graditi luksuzni kompleks u vrijednosti oko 50 miliona KM

U Tuzli će se graditi kompleks vrijedan 50 miliona u blizini Panonskih jezera, najavio je gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović na svojoj službenoj Facebook stranici.

Početak radova predviđen je za jesen 2021. godine, a investitor je Deling Invest.

“Zemljište je jedan od najvažnijih faktora razvoja grada, pod uslovom da se njime pravilno upravlja. Dobro upravljanje podrazumijeva ekspertno znanje i neprekidni rad velikog tima. Zatekao sam Tuzlu u stanju razvijanja samo na jednu, i to istočnu stranu svijeta. U međuvremenu smo obnovili središte Tuzle (slana jezera i kompleks Slane banje, istorijska jezgra sa trgovima i centralnim parkom, povezivanje tih pješačkih zona mostovima, interpoliranje novih objekata u istorijsku jezgru, itd.), zatim smo otvorili mogućnost gradnje i na zapadu, gdje je investitora i objekata sve više.”naveo je Imamović na svojoj oficijelnoj Facebook stranici.

“Predstojeće uređenje Ilinčice podrazumijeva dalje širenje uređenog dijela Tuzle na jug, a sada vam želim predstaviti širenje urbanog dijela grada na sjever. Kontinuirano radimo na urbanističkoj regulativi, rješavanju imovinsko-pravnih problema na zemljištu, stvaranju uslova za privlačenje što više investicija, te izdavanju urbanističkih saglasnosti i odobrenja za građenje, što je složen posao. Za jednu zgradu, u toku pripreme za gradnju i u toku gradnje, vezano je oko 50 malih i srednjih preduzeća i mnogo radnika dakle, gradnja je direktno vezana za broj radnih mjesta. Osim toga, investitori u budžet grada uplaćuju rentu, čija je zakonom određena namjena održavanje i gradnja komunalnih objekata. Od renti koje su u gradski budžet uplatili investitori zgrada, izgradili smo drugo slano jezero, slane vodopade, Trg slobode, stotine kilometara lokalnih puteva i druge komunalne objekte. Danas vam predstavljam veličanstveni idejni projekat tuzlanske firme Deling. Ovaj kompleks vrijedan oko 50 miliona KM, su zamislili iznad Panonskih jezera, iznad ulice prema Gradini, na najvišem vrhu sjeverne padine Tuzle. Ovo je veliki korak. Tuzla će, zahvaljujući ovakvim projektima i dalje ići naprijed. Ne samo naprijed, nego i ispred,” naveo je Imamović.


BH Telecom
Na vrh