fejm.ba

Sport

U toku pripreme za Specijalnu olimpijadu ‘Parallel’ u Tuzli

Manifestacija Prijateljsko takmičenje Specijalne olimpijade „Parallel“ bit će održana u Tuzli od 20. do 23. aprila ove godine.

U okviru manifestacije bit će održana i sportska takmičenja, kreativne radionice, healthy program i forum za roditelje osoba s poteškoćama u razvoju.

S obzirom da je cilj podići svijest javnosti i ukazati na problem osoba s poteškoćama, stoga pripreme za manifestaciju su u podmakloj fazi, a kako je kazala koordinatorica projekta Selma Aličić, želja im je da svim takmičarima osiguraju što bolji ugođaj u Tuzli.

– Inkluzija je jedna velika revolucija, reforma svega mogućeg, pa i nas samih, tako da u ovu borbu ulaze samo odvažni i takvi je i podržavaju – kazala je Aličić.

Prijateljsko takmičenje Specijalne olimpijade „Parallel“ podržavaju mnogobrojne poznate ličnosti, sportisti, umjetnici: Edhem Eddie Čustović, Amel Tuka, Asmir Begović, Ema Burgić, Razija Mujanović, Samir Bekrić, Hanka Paldum, Josip Pejaković, Fatmir Sulejmani i mnogi drugi.

Organizator manifestacije je Studentsko vijeće Medicinskog fakulteta u Tuzli „Medicus“, a suorganizatori su Medicinski fakultet, Univerzitet u Tuzli i Specijalna olimpijada BiH.


Custom Text
Lafat Komerc

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2019 Agencija za multimediju "FEJM". Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Na vrh