fejm.ba

Regija

U Srbiji i dalje više od 400 novih zaraza dnevno, na respiratorima 185

Epidemiološka situacija u Srbiji pokazuje znakove smirivanja, premda službeni podaci i u četvrtak svjedoče o velikom broju novozaraženih – 412, te oboljelih koji su na respiratorima – 185, dok je s današnjih devet žrtava covida-19 dosad potvrđeno više od 500 umrlih.

Na bolničkom je liječenju trenutačno 4.649 oboljelih, ali ministar zdravstva Zlatibor Lončar tvrdi kako “ima više otpuštenih i izliječenih pacijenata nego li onih koji dolaze na liječenje”, što je prokomentirao kao “dobro i ohrabrujuće”.

Srbija je od nultog pacijenta, prijavljenog 6. ožujka, dosad testirala 591.350 uzoraka i službeno potvrdila 22.443 slučaja infekcije covid-19, dok je preminulo 508 oboljelih, što je 2,26 posto smrtnosti.

Četvrtak, 23. srpnja je dan sa dosad najviše testiranih od početka epidemije – 11.079, a srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je ranije da Srbije testira najviše od svih država u regiji.

On je za Radio-televiziju Srbije rekao kako se Srbija odlučila za drugačiji pristup od mnogih drugih zemalja.

“Mi testiramo više od ostalih jer želimo identificirati bolest i boriti se za živote ljudi, a ne za političke brojeve”, rekao je Vučić, prenosi Hina.


BH Telecom
Na vrh