fejm.ba

Vijesti

U protekla 24h u TK nema potvrđenih novozaraženih korona virusom, do sada oporavljeno 11 osoba

FOTO:FEJM

Piše: Fatima Mehmedović

Na području Tuzlanskog kantona na korona virus od početlka pandemije do sada je ukupno testirano 1697 osoba. U toku proteka 24 sata urađeno je testiranje 76 uzoraka, i svi su negativni na COVID-19.   Do sada je na području TK korona virus potvrđen kod  84 osobe. Od početka liječenja do danas ukupno je izliječeno 11 osoba, a još 71 osoba je  aktivno pozitivna na spomenuti virus.  j Spomenutih 11 osoba se smatraju oporavljenim  i pušteni su kući  uslove izlolacije.

Pozitivnih hospitaliziranih u UKC-u Tuzla trenutno je 13,  dok su 2 osobe  hospitalizirane u Centru za srce (“Medical Institute Bayer”), jedna osoba  je u Brčkom, a 55 osoba oporavlja se  u kućnoj  samoizolaciji.

Kada je riječ o klasterima 34 pozitivnih se veže za “Medical Institute Bayer”, Srebrenik 16, Klinika za ORL (UKC Tuzla) 10, Sapna 8, Tuzla 2, Banovići 1 i jedna osoba, koja ne pripada ni jednom klasteru a vezana je za područje Tuzle.

Sve osobe su  stabilne kliničke slike i nijedna oboljela osoba trenutno nije priključena  na respirator, potvrđeno je iz Kriznog štaba CZ TK.

IZVOR: FEJM


BH Telecom
Na vrh