fejm.ba

Regija

U najvećoj bolnici u Ljubljani gripa pokosila 62 pacijenta

Ljubljanski sveučilišni centar (UKC) u srijedu je nakon puna dva mjeseca opozvao potpunu zabranu posjeta na svim odjelima zbog gripe i respiratornih oboljenja te objavio da je u tom razdoblju epidemije kod njih od teškog oblika gripe umrlo 62 pacijenata.

Od kraja siječnja pa do 25. ožujka u najvećoj slovenskoj medicinskoj ustanovi liječilo se 1114 pacijenata s potvrđenom gripom, od čega njih 559 hospitalno, a 62 oboljele osobe su umrle, objavio je UKC u priopćenju za javnost.

Među umrlima je bilo i pet pacijenata bez pratećih kroničnih bolesti, među njima i najmlađi umrli koji je imao 41 godinu, dok su ostali bili u starijoj dobi i s kroničnim bolestima.

U odnosu na sezonu gripe i respiratornih oboljenja iz ranijih godina, u UKC-u primjećuju da je ova epidemija donijela mnogo više oboljelih i teži oblik gripe od kojeg su obolijevali i mlađi, inače zdravi ljudi.

“Ovogodišnji tip gripe bio je agresivniji, kao i onaj iz 2009. kad su češće obolijevali mlađi i potpuno zdravi pojedinci. Gripa se kod brojnih pacijenata odvijala uz tešku kliničku sliku, s komplikacijama, pa i respiratornim zastojem”, izjavio je Matjaž Jereb, šef odjela za intenzivnu terapiju klinike za infekcijske bolesti ljubljanskog UKC-a, prenosi Hina.


Custom Text
Lafat Komerc

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2019 Agencija za multimediju "FEJM". Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Na vrh