fejm.ba

Vijesti

U Komemorativnom centru u Tuzli identificirane tri žrtve

U Komemorativnom centru u Tuzli danas su identificirane tri žrtve proteklog rata.

Radi se o žrtvama bošnjačke nacionalnosti koje su ekshumirane iz masovne grobnice Ramin grob u Zvroniku, dok su posmrtni ostaci jedne osobe preuzeti od susjedne Republike Hrvatske – saopćeno je iz Instituta za nestale osobe BiH.

Identitet žrtava utvrđen je na temelju DNK analize, a danas su i zvanično taj identitet potvrdili i članovi njihovih porodica.

Tako je zvanično identificiran Idriz (Mehe) Dautović, rođen 1963. godine kod Zvornika. Nestao je u maju 1992. godine, a njegovi posmrtni ostaci su ekshumirani 1998. godine iz masovne grobnice Ramin grob, općina Zvornik.

Članovi porodice su identificirali i Mahmuta (Redže) Miralemovića, rođenog 1930. godine u mjestu Križevci. Nestao je u maju 1992. godine, a njegovi posmrtni ostaci su također ekshumirani iz masovne grobnice Ramin grob u Zvorniku.

Danas je identificiran i Emir (Alije) Ćemanović, rođen 1964. godine u Derventi. On je nestao u julu 1992. godine, a njegovi posmrtni ostaci su ekshumirani 2016. godine u Osijeku gdje je bio ukopan kao NN osoba.

Ubrzo nakon ekshumacije utvrđeno je da se radi o državljaninu naše zemlje te je njegovo tijelo preuzeto od susjedne Hrvatske – navodi se u saopćenju.


Custom Text
AS Tad

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2020 Agencija za multimediju "FEJM". Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Na vrh