fejm.ba

BiH

U HNK korona virusom zaražene 33 osobe, u Mostaru deset

U Hercegovačko-neretvanskom kantona 33 osobe zaražene su virusom covid-19, od čega 22 iz Konjica, deset iz Mostara i jedna iz Čitluka.

– U protekla 24 sata 45 osoba testirano je na prisustvo virusa covid-19, a sedam testova bilo je pozitivno. Pet zaraženih osoba je iz Širokog Brijega, jedna iz Ljubuškog i jedna iz Konjica- rekao je je direktor Zavoda za javno zdravstvo HNK Nermin Avdić.

Kazao je kako je u izolacijskom bloku Klinike za infektivne bolesti u Mostaru trenutno 11 pacijenata, od koji je pet na respiratotu,  dok su dvije osobe u oporavku.

Zahvalio je građanima HNK na poštivanju propisanih mjera, kazavši kako su im se građani zapravo pridružili u borbi protiv virusa.

– Ostankom u kući i smanjivanjem socijalnih kontakata građani nam izuzetno mnogo pomažu i jedino na taj način možemo se braniti od ovog virusa – poručio je dr. Avdić.

Prvi slučaj zaraze u HNK zabilježen je 17. marta u Mostaru, a prvi smrti slučaj prouzročen koronavirusom registriran je u utorak kada je preminuo 53-godišnji muškarac iz Konjica.


BH Telecom
Na vrh