fejm.ba

Vijesti

U FBiH ukinuta zabrana kretanja mlađim od 18 i starijim od 65 godina, otvaraju se kina i teretane

Federalni štab civilne zaštite danas je donio odluku da neće produžiti ograničenje kretanja osobama mlađim od 18 i starijim od 65 godina, dakle ta naredba sutra ( u petak) prestati važiti.

Podsjećamo, proteklih sedmica  maloljetnici i penzioneri su imali određene dane kada su mogli izlaziti na ulice odnosno tri puta sedmično.

Od sutra se  njihov živt vraća život vraća u stanje prije proglašenja pandemije.

Od sutra je u FBiH dozvoljeno i sportistima da se vrate u trenažni proces izuzev javnih bazena i kupališta. Kako saznajemo sportskim kolektivima će biti izdate posebne preporuke kojih će se morati pridržavati u narednom periodu kako se ne bi narušila epidemiološka slika.

Također se dozvoljava i rad teretana i rekreacijskih centara.

Federalni štab je u skladu sa povoljnom epidemiološkom situacijom od sutra dozvolio rad kinima, bibliotekama, muzejima, galerijama i koncertnim dvoranama.

U ovim zatvorenim prostorima rad je dozvoljen uz osiguranje prostora od 10 kvadratnih metara za svaku osobu koja boravi unutar objekta dok broj osoba nije ograničen.

Uz sve navedeno,  svi će se morati pridržavati  epidemioloških mjera poput socijalne distance, nošenja zaštitnih maski, redovno održavanje higijene i sl.


BH Telecom
Na vrh