fejm.ba

Društvo

TXtv sponzor Kids Festivala

TXtv d.o.o. kao društveno odgovorna kompanija koja prepoznaje važnost ulaganja u projekte razvoja lokalne zajednice kao i svih aktivnosti koje okupljaju mlade, ovoga puta svojim učešćem podržava i najveći regionalni dječiji festival.

Riječ je o Kids Festivalu koji će ove godine okupiti preko 5000 djece iz svih dijelova naše države.
TXtv kao jedan od vodećih internet kablovskih provajdera na Kids Festivalu predstaviti će roditeljima i djeci koncept internet sigurnosti današnjice.

S obzirom da je inernet naša svakodnevnica, te da se djeca rađaju u okruženju u kojima vlada internet i aktivno ga koriste, on postaje sastavni dio njihovih života, te ga ne registruju kao izvor potencijalne opasnosti ili zloupotrebe.
Danas je internet prvo mjesto, gdje će dijete potražiti informaciju koja mu treba. Može ga iskoristiti kao sredstvo komuniciranja i učenja i kao takav on može doprinjeti razvoju djeteta.

Međutim, putem interneta dijete može doći i do nepoželjnog sadržaja ili stupiti u kontakt i odati svoje lične podatke osobama koje te podatke mogu zloupotrijebiti. Da bi se djeca zaštitila od nepoželjnog sadržaja najveću ulogu imaju roditelji.
Upravo iz navedenih razloga mi kao društveno odgovoran operator smatramo da je naša dužnost da pomognemo i da edukujemo kako roditelje, tako i djecu u pogledu sigurnog korištenja interneta.

Kids festival je odlična prilika da dopremo do velikog broja djece i roditelja i započnemo kampanju za djecu pod nazivom “Internet sigurnost današnjice“ i posavjetujemo roditelje kako da smanje rizik i upoznaju djecu sa korištenjem interneta, navode iz TXtv-a.
Pozivamo roditelje i djecu da posjete našu Tixi.land radionicu kroz koju ćemo nastojati djeci pojasniti sve bitnosti korištenja interneta, a sve to na njima prilagođen način kroz razne društvene igre i sa puno zabave.
Ovo je samo početak aktivnosti koje će nastaviti sprovoditi kako bi ukazali na prednosti, ali i na opasnosti korištenja interneta, naročito za one najranjivije, mlade osobe.
Pored savjeta za roditelje i djecu, te brošura za naše najmlađe obezbijedili smo i najveći izbor dječijih kanala sa brojnim iznenađenjima, poručuju iz TXtv-a, jednog od vodećih internet kablovskih provajdera.


BH Telecom
Na vrh