fejm.ba

Društvo

Tuzlanski privrednici podržali organizaciju 15. Kids Festivala BiH

Organizatori 15. Kids festivala, Jasmin Osmanović i Enes Hadžiskakić, susreli su se  sa tuzlanskim privrednicima, koji su se u ulozi sponzora odlučili podržati organizaciju ove manifestacije. Sastanku su prisustvovali: Mirnes Konjić, direktor Marketing agencije Platinium, Nermin Čolić, direktor Bony d.o.o. Tuzla, Muhamed Tokača,  direktor TXtv d.o.o. Tuzla i Zlatko Ibrahimagić, direktor Elektro-Agent d.o.o. Tuzla.

Tuzlanski Kid´s Fest će se održati na Trgu slobode i u SKPC Mejdan 15. juna ove godine, a očekuje se oko 5.000 posjetilaca, najvećim dijelom djece sa nastavnim osobljem iz svih krajeva Bosne i Hercegovine.

Program počinje na tuzlanskom  Trgu Slobode gdje učesnici skupa sa animatorima, umjetnicima, orkestrom sudjelujuju na Kid´s paradi kroz glavnu ulicu (koja će biti zatvorena) do SKPC “Mejdan”, gdje ih očekuje Kid`s  Stage – bogat edukativno-zabavni program, te mnogobrojni boksovi sa radionicama.

Slogan manifestacije je: „Budućnost kakvu želim“  i djeca iz cijele  BiH koja će se okupiti na  Festivalu poslati će zajedničku poruku iz Tuzle o tome kakvu budućnost žele.

Organizatori Festivala, ovom prilikom, pozvali su predstavnike  javnog i privrednog sektora Tuzle i Tuzlanskog kantona da podrže organizaciju ove velike manifestacije.

Na pitanje Zašto su se odlučili podržati organizaciju Kid´s Fest-a u Tuzli  direktor TXtv d.o.o. Muhamed Tokača kazao je da je ova firma uvijek  je nastojala biti društveno odgovorna kompanija i podržati projekte i udruženja koja  su korisna našoj zajednici, koja unapređuju kvalitet života naših građana.

-Zadovoljstvo nam je što ste nam omogućili biti dio i vašeg projekta, pogotovo što se radi o djeci. TXtv će se svakako potruditi da zajedno sa organizatrima i ostalim sponzorima doprinese da taj dan za djecu bude dan za pamćenje, kazao je Tokača.

-Odmah smo se odlučili podržati ovaj projekat koji kroz edukaciju i zabavu okuplja čak 5.000 djece. Do sada Tuzla ni Tuzlanski kanton nisu imali ovakav događaj posvećen djeci i ponosni smo što smo podržali ovu manifestaciju, ističe Nermin Čolić, direktor Bony d.o.o. Tuzla.

Direktor Marketing Plantinium agencije, Mirnes Konjić naglašava da je ova agencina pružila podršku organizaciji  Kid´s Fest-a u Tuzli pjer su djeca naša budućnost i zato što će se 15. juna oko 5000 djece iz cijele BIH okupiti u  Tuzli na Festivalu da provedu nezaboravan dan skupa.

Čast nam je sudjelovati u projektu i održavanju velike manifestacije kao što je Kids festival. Dječiji osmijeh je neprocjenjiva vrijednost u našem društvu koje treba njegovati i također ulagati u edukaciju i njihovo obrazovanje, navodi Zlatko Ibrahimagić, direktor Elektro-Agent d.o.o. Tuzla.

Smatra da ovaj projekat doprinosi i njihovom društvenom razvoju, sudjelovanjem u raznim aktivnostima i zajedničkim druženjima.


Custom Text
Lafat Komerc

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2019 Agencija za multimediju "FEJM". Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Na vrh