fejm.ba

Lifestyle

Tuzlanski hair&beauty studio Zo&EM počeo s radom poštujući mjere zaštite, provjerili smo kako to izgleda

Piše: Fatima Mehmedović

Naredbom Federalnog kriznog štaba s ciljem suzbijanja korona virusa zabranjen je rad frizerskim salonima u BiH, a većina građana je u karantinu eksperimentisala s rješenjima prilikom farbanja i šišanja kose, „na svoju ruku“. Prije dva dana ( 4. maja ) počeli su s radom neki frizerski saloni, a među njima i poznati tuzlanski studio Zo&Em.

Ekipa portala Fejm.ba posjetila je ovaj salon, kako bismo se uvjerili u način rada s izrečenim mjerama zaštite i približili našim čitateljima, kako za vrijeme pandemije COVID-19 izgleda odlazak frizeru.

Zatekli smo radnu atmosferu u studiju Zo&Em, koji je u međuvremenu promijenio adresu ( nalazi se u naselju Zlokovac) i proširio paletu usluga.

U novom ruhu Zo&Em zasjao je novim sjajem, a poznati dvojac Emin Salamović i Zoran Ćulibrk imali su pune ruke posla. Mjere zaštite u ovom beauty studiju poštuju se u potpunosti. Pored Emina i Zorana tim Zo&Em-a čini i Jasmina Mešetović.

Kako osoblje, tako i klijenti nosili su rukavice, prije tretmana obavezna je dezinfekcija ruku. Klijenti nose maske, što otežava rad hair stilistima, zbog doticaja s farbom za kosu i makazama, ali to ih ne sprječava da svoj posao odrade kao i do sada, kvalitetno. Osoblje radi noseći zaštitne vizire.

S obzirom na reorganizaciju rada, znatno veći poslovni prostor na novoj adresi, ovaj beauty studio će uskoro biti bogatiji za mnoge kozmetičke usluge kao što su: nadogradnja noktiju, šminkanje, microblading & shading obrva, masaže, vacuum terapije, maderoterapije, fizikalne terapije, tretmani njege i uljepšavanje lica i kože, pilinzi za tijelo, uz mogućnost tuširanja nakon tretmana u prostoriji namjenjenoj za te vrste tretmana.

Također neki od tretmana, koje će ovaj savremeni studio ponuditi su tretmani bipolarnom svjetlošću, aromaterapije, tretmani opuštanja i još mnogo drugih usluga za uljepšavanje u ugodnom ambijentu.

U prostranom studiju odvojen je muški od ženskog frizerskog dijela, u svrhu drugačijeg stilizovanja, te bolje i lakše organizacije rada i termina.

Organizacija rada i prostora nudi klijentima potpuno siguran, dezinfikovan i bezbijedan način rada za vrijeme pandemije korona virusa. Za svakog klijenta je predviđena posebna prostorija.

Ženski radni frizerski dio odvojen je od muškog radnog frizerskog dijela, a čekaonica za žene odvojena od frizerskog dijela, kao i za muškarce.

U ovom beauty studiju obavezno je čišćenje i dezinfekcija četki za feniranje, rašečljavanje, te pranje čišćenje i dezinficiranje alata za rad, korištenje prethodno čistog pribor, jednokratnih higijenskih peškira.

Inače, frizerski dvojac Emin Salamović i Zoran Ćulibrk, koji djeluju u okviru frizerskog salona Zo & Em jedinstven su tandem u Tuzli i šire.  Ovaj poznati tuzlanski salon postoji skoro dvije godine, a oni su za  kratak period prepoznati u redovima najpoznatijih i najstručnijih u svojoj struci.

O njihovim kompetencijama prvenstveno  govore njihovi radovi, zadovoljni klijenti,  ali i mnogobrojni certifikati i diplome. Zoran i Emin svoje vještine konstantno usavršavaju, prateći svjetske trendove, posjećujući mnoge balkanske i svjetske edukacije i akademije.

Na prestižnim modnim događajima angažirani su kao frizeri stilisti.

Uskoro Vam donosimo i više detalja, a do tada posjetite i uvjerite se u to kako izgleda odlazak frizeru pod mjerama zaštite od korona virusa.

Termin možete zakazati na broj tel. 035 277 288

Beauty studio Zo&Em radi svakog radnog dana u periodu od 9 do 19h, subotom od 9 do 17h i nedjeljom od 11 do 17:30.

Termine možete zakazati i online.

https://www.fresha.com/hairdesign-by-zo-em-xq4cxr79/booking?menu=true

Također termin možete zakazati i putem Facebook stranice:

https://www.facebook.com/salonljepotezoandem/

kao i Instagram profila:

https://www.instagram.com/zoandem_/


BH Telecom
Na vrh