fejm.ba

Intervju

Tuzlanka Asja Mehić pomjera granice u estetskoj medicini

foto:facebook

Mlada Tuzlanka, Asja Mehić,  iako je magistrica  prava, svoj život je posvetila estetskoj medicini.

Ova dvadesetšestogodišnjakinja studentica je četvrte godine medicinskog fakulteta, a već godinama se bavi estetskom medicinom, dok  svoje vještine i znanja stiče od svjetskih priznatih stručnjaka diljem svijeta.

Naime, Asja studirajući   godinama  uporedo ulaže u svoje znanje i educira se u kontinuitetu.

Jedna je od rijetkih mladih osoba, koje su se susrele s najeminentnijim imenima  svijeta, kada je u pitanju  estetska medicina, a od kojih je učila najsavremenije tehnike u ovoj oblasti.

Prvi put se susrela s kozmetologijom prije 7 godina, kada je kao vrlo mlada pokrenula vlastiti biznis.

Kada je u pitanju  estetska medicina  Asjina intenzivna edukacija započela je prije 4 godine, a njena najveća usavršavanja odvijala  su se u Moskvi, Monte Carlu, Barseloni, Parizu, Istanbulu i drugim svjetskim centrima estetske medicine, gdje je sticala vještine, koje danas koristi prilikom raznih tretmana.

U razgovoru za Fejm.ba ističe da se trudi da koristi inovativne metode u estetskoj medicini, jer je, kako kaže zaljubljena u tu granu medicine.

-Volim da uljepšavam žene i učinim ih  sretnim i zadovoljnim. Možda se od ostalih koji se bave medicinom razlikujem po tome, što je moj fokus isključivo estetska medicina, kaže ova nesvakidašnja žena.

Napredne tehnike u toj oblasti učila je na raznim  individualnim edukacijama na master i višem levelu.

Tako je npr. među prvima u BiH  sticala znanje o danas već poznatoj tehnici  PRP ( FACE LIFT) od dr. Charlesa Runelsa, tvorca ove tehnike, čiji je klijent između ostalih i Kim Kardašian.

Pored spomenutog tretmana, posjeduje mnoštvo  certifikata s potpisima velikih stručnjaka u oblasti estetske medicine, poput dr.Paula Nasifa, Olge Shvab, koja radi u jednoj od najprestižnijih klinika u Moskvi i čiji su klijenti mnoge zvijezde Holivuda  i dr.

Također posjeduje mnoštvo certifikata za tretmane botoxom i dermalnim filerima, koji iz dana u dan postaju sve aktuelniji i kojem žene ne odolijevaju.

U razgovoru nam je otkrila, da  iako je majka dvije kćerke, i supruga  divnog muža, koji joj je najveća podrška, uspije uložiti  svoje vrijeme, i ljubav za svoje stručno životno opredjeljenje, te svaki mjesec ode na kvalitetnu edukaciju vrhunskih eksperata, koji su ugledna imena u svijetu estetske medicine.

Asja Mehić poznato je ime pripadnicama nježnijeg spola i van granica BiH, zbog svoje inovativnosti.

Između ostalog, ova mlada Tuzlanka je organizirala i prvi Botox party u regionu.

Imajući u vidu strast prema estetskoj medicini i višegodišnje ulaganje u znanje i vještine, u narednom periodu se mogu očekivati mnoga iznenađenja, kada je estetska medicina i ljepota u pitanju.

Piše: Fatima Mehmedović

 


Custom Text
Lafat Komerc

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2019 Agencija za multimediju "FEJM". Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Na vrh