fejm.ba

Intervju

Tuzlanka Asja Mehić pomjera granice u estetskoj medicini

foto:facebook

Mlada Tuzlanka, Asja Mehić,  iako je magistrica  prava, svoj život je posvetila estetskoj medicini.

Ova dvadesetšestogodišnjakinja studentica je četvrte godine medicinskog fakulteta, a već godinama se bavi estetskom medicinom, dok  svoje vještine i znanja stiče od svjetskih priznatih stručnjaka diljem svijeta.

Naime, Asja studirajući   godinama  uporedo ulaže u svoje znanje i educira se u kontinuitetu.

Jedna je od rijetkih mladih osoba, koje su se susrele s najeminentnijim imenima  svijeta, kada je u pitanju  estetska medicina, a od kojih je učila najsavremenije tehnike u ovoj oblasti.

Prvi put se susrela s kozmetologijom prije 7 godina, kada je kao vrlo mlada pokrenula vlastiti biznis.

Kada je u pitanju  estetska medicina  Asjina intenzivna edukacija započela je prije 4 godine, a njena najveća usavršavanja odvijala  su se u Moskvi, Monte Carlu, Barseloni, Parizu, Istanbulu i drugim svjetskim centrima estetske medicine, gdje je sticala vještine, koje danas koristi prilikom raznih tretmana.

U razgovoru za Fejm.ba ističe da se trudi da koristi inovativne metode u estetskoj medicini, jer je, kako kaže zaljubljena u tu granu medicine.

-Volim da uljepšavam žene i učinim ih  sretnim i zadovoljnim. Možda se od ostalih koji se bave medicinom razlikujem po tome, što je moj fokus isključivo estetska medicina, kaže ova nesvakidašnja žena.

Napredne tehnike u toj oblasti učila je na raznim  individualnim edukacijama na master i višem levelu.

Tako je npr. među prvima u BiH  sticala znanje o danas već poznatoj tehnici  PRP ( FACE LIFT) od dr. Charlesa Runelsa, tvorca ove tehnike, čiji je klijent između ostalih i Kim Kardašian.

Pored spomenutog tretmana, posjeduje mnoštvo  certifikata s potpisima velikih stručnjaka u oblasti estetske medicine, poput dr.Paula Nasifa, Olge Shvab, koja radi u jednoj od najprestižnijih klinika u Moskvi i čiji su klijenti mnoge zvijezde Holivuda  i dr.

Također posjeduje mnoštvo certifikata za tretmane botoxom i dermalnim filerima, koji iz dana u dan postaju sve aktuelniji i kojem žene ne odolijevaju.

U razgovoru nam je otkrila, da  iako je majka dvije kćerke, i supruga  divnog muža, koji joj je najveća podrška, uspije uložiti  svoje vrijeme, i ljubav za svoje stručno životno opredjeljenje, te svaki mjesec ode na kvalitetnu edukaciju vrhunskih eksperata, koji su ugledna imena u svijetu estetske medicine.

Asja Mehić poznato je ime pripadnicama nježnijeg spola i van granica BiH, zbog svoje inovativnosti.

Između ostalog, ova mlada Tuzlanka je organizirala i prvi Botox party u regionu.

Imajući u vidu strast prema estetskoj medicini i višegodišnje ulaganje u znanje i vještine, u narednom periodu se mogu očekivati mnoga iznenađenja, kada je estetska medicina i ljepota u pitanju.

Piše: Fatima Mehmedović

 


Custom Text
AS Tad
Na vrh