fejm.ba

Lifestyle

Tuzlanka Asja Kalesić rame uz rame sa svjetskim stručnjacima na Kongresu plastične i estetske hirurgije u Parizu

Tuzlanka Asja Kalesić učestvovala je na vodećem svjetskom Kongresu plastične i estetske hirurgije u Parizu. Ovaj prestižni događaj svake godine okupi hiljade najvećih stručnjaka iz cijelog svijeta.

Prilika je to da se razmijene iskustva i usavrše vještine u estetskoj medicini i plastičnoj hirurgiji.

Asja se  godinama bavi estetskom medicinom, dok  svoje vještine i znanja stiče od svjetski priznatih stručnjaka diljem svijeta. Postala je svojstven brend u ovoj oblasti u BiH i regionu, jer je zadobila povjerenje velikog broja klijentica.

Imali smo priliku usavršiti najnovije tehnike podmlađivanja lica i tijela, primijeniti, te upoznati se sa najprestižnijim materijalima i aparatima” izjavila je za Fejm ova uspješna Tuzlanka.

Dodala je, da pacijenti imaju sve veće želje, a nedostatak vremena.

Stoga smo prisiljeni dobiti željene rezultate u što kraćem vremenskom roku, sa što dužim efektom trajanja i minimalnim oporavkom, naglašava Asja.

Sigurno je da je sa ovog kongresa u BiH donijela nove vještine i metode u estetskoj hirurgiji.

Kada je u pitanju  estetska medicina  Asjina intenzivna edukacija započela je prije 5 godina a njena najveća usavršavanja odvijala  su se u Moskvi, Monte Carlu, Barseloni, Parizu, Istanbulu i drugim svjetskim centrima estetske medicine, gdje je sticala vještine, koje danas koristi prilikom raznih tretmana.

Napredne tehnike u toj oblasti učila je na raznim  individualnim edukacijama na master i višem levelu.

Tako je npr. među prvima u BiH  sticala znanje o danas već poznatoj tehnici  PRP ( FACE LIFT) od dr. Charlesa Runelsa, tvorca ove tehnike, čiji je klijent između ostalih i Kim Kardašian.

Pored spomenutog tretmana, posjeduje mnoštvo  certifikata s potpisima velikih stručnjaka u oblasti estetske medicine, poput dr.Paula Nasifa, Olge Shvab, koja radi u jednoj od najprestižnijih klinika u Moskvi i čiji su klijenti mnoge zvijezde Holivuda  i dr.

U razgovoru za Fejm.ba otkrila nam je da priprema veliko iznenađenje u Tuzli svojim vjernim klijenticama, a više ćemo informacija imati uskoro.


BH Telecom
Na vrh