fejm.ba

Društvo

Tuzlak Igor Emkić jedan od najspremnijih bh.vojnika

Najspremniji vojnici Bosne i Hercegovine, koji su se u martu ove godine takmičili na takmičenju “Best Warrior Competition” u američkoj saveznoj državi Maryland i “Najbolji vojnik” u Hrvatskoj, danas su u Domu oružanih snaga u Sarajevu dobili priznanja za svoja dostignuća.

Najspremnijim bh. vojnicima priznanja su uručili načelnih Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH, general pukovnik Senad Mašović i zapovjednica Nacionalne garde Maryland, general bojnik Linda L. Singh.

Pripadnik Pete pješadijske brigade, poručnik Igor Emkić, dobio je priznanje za rezultate ostvarene na takmičenju “Najbolji vojnik” u Hrvatskoj. Emkić je kroz sedam dana kvalifikacija izborio finale takmičenja u kojem je za osam sati morao savladati teren od 40 kilometara.

– U tih 40 kilometara imali smo 12 disciplina, od gađanja, do navigacije i drugih, a sve to radite dok ste opterećeni opremom velike težine. Imali smo određeni vremenski period da se pripremimo zatakmičenje s obzirom da su nas očekivali veliki napori. Morali smo imati odgovarajući trenažni proces – izjavio je Emkić.

Ceremonija dodjele priznanja održana je u okviru službene posjete izaslanstva Nacionalne garde Maryland Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH, koja se realizuje u sklopu godišnjeg plana saradnje BiH i SAD-a, po programu “Vojska-Vojsci”.

FENA


Custom Text
Lafat Komerc

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2019 Agencija za multimediju "FEJM". Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Na vrh