fejm.ba

Sport

Turnir DMF Office za djecu i majke ONKOLOGIJE UKC-a Tuzla” počinje u nedjelju

Prvi humanitarni odbojkaški turnir  DMF Office  za djecu i majke ONKOLOGIJE UKC-a Tuzla“ danas je njavljen u Tuzli.

Humanitarni odbojkaški turnir organizuje ženska odbojkaška Akademija MIKASA Tuzla  u saradnji sa najvećim i društveno najodgovornijim  firmama koje će učestvovati sa područja Tuzle i TK.

Naime, na turniru u odbojci, učestvuju žene-uposlenice firmi koje su učesnici turnira.

Sredstva koja budu prikupljena ovim projektom bit će podijeljena na dva projekta. PRVI je za kupovinu dječije opreme za ONKOLOŠKI DJEČIJI ODJEL UKC-a , ( play tablete sa igricama za djecu, igrice, prenosive laptope za igranje u krevetu…) što  će im omogućiti kvalitetnije i zabavnije provođenje vremena na odjelu, a drugi za plaćanje kotizacije za takmičenje djece Akademije u Federealnoj ligi, koja će po prvi puta imati priliku da učestvuju u takvoj vrsti takmičenja.

.Ideja je potekla slučajno kada smo imali privatni slučaj kroz koji smo se susreli sa situacijom da dijete boravi u bolnici. Vidjeli smo koliko za djecu znači imati priliku da se igraju, uče, uđu u taj svijet mašte. Naša bolnica možda nema uslove kao velike svjetske bolnice i tako sam odlučio da realizujemo ovu ideju. Moram priznati da je odmah krenula lavina prijava i sada mogu obećati da će ovaj turnir postati tradicionalan i da ćemo raditi sve baš za tu djecu, izjavio je Almir Žilić, glavni organizator ŽOK Mikasa.

Član organizacionog odbora humanitarnog turnira, Edina Seleskovi smatra da su svi  pojedinačno i kolektivno odgovorni  da se uključe u ovakve akcije. Mišljenja je da umrežavanje i druženje žena na ovim prostorima ima ogroman potencijal.

U nedjelju ćemo pokazati da našu zajednicu oplemenjuje jedan human duh koji je i dalje aktivan uz sve negativne stvari koje se dešavaju. UKC Tuzla i naši najmlađi trebaju našu pomoć i zaista mi je drago da su se velike kompanije ali i pojedinci uključili, dodala je.

Po riječima Lejle Softić, glavne trenerice ŽOK Mikasa u nedjelju ćr nastupiti  22 ekipe. Ponosni smo na taj broj i znamo da ćemo ga do naredne godine proširiti, poručila je.

Na inicijativu gospodina Žilića mi smo se odmah odazvali i uz pomoć naših poslovnih partnera uključili u čitav proces. Mislim da se nećemo zadržati samo na ovom turniru već nam slijede  u nastavku nove akcije kako bismo našim mališanima olakšali boravak a nadamo se i omogućili što brži  odlazak kući, izjavio je Nermin Mekić – suorganizator turnira, predstavnik DMF Office

Pozivamo sve građane i građanke da u nedjelju, 23. juna sa početkom u 10 h dođu na gradski teren “TELEX”  i podrže ovu priču u ime naših najmlađih kojima smo potrebni.


Custom Text
Lafat Komerc

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2019 Agencija za multimediju "FEJM". Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Na vrh