fejm.ba

Sport

Turnir DMF Office za djecu i majke ONKOLOGIJE UKC-a Tuzla” počinje u nedjelju

Prvi humanitarni odbojkaški turnir  DMF Office  za djecu i majke ONKOLOGIJE UKC-a Tuzla“ danas je njavljen u Tuzli.

Humanitarni odbojkaški turnir organizuje ženska odbojkaška Akademija MIKASA Tuzla  u saradnji sa najvećim i društveno najodgovornijim  firmama koje će učestvovati sa područja Tuzle i TK.

Naime, na turniru u odbojci, učestvuju žene-uposlenice firmi koje su učesnici turnira.

Sredstva koja budu prikupljena ovim projektom bit će podijeljena na dva projekta. PRVI je za kupovinu dječije opreme za ONKOLOŠKI DJEČIJI ODJEL UKC-a , ( play tablete sa igricama za djecu, igrice, prenosive laptope za igranje u krevetu…) što  će im omogućiti kvalitetnije i zabavnije provođenje vremena na odjelu, a drugi za plaćanje kotizacije za takmičenje djece Akademije u Federealnoj ligi, koja će po prvi puta imati priliku da učestvuju u takvoj vrsti takmičenja.

.Ideja je potekla slučajno kada smo imali privatni slučaj kroz koji smo se susreli sa situacijom da dijete boravi u bolnici. Vidjeli smo koliko za djecu znači imati priliku da se igraju, uče, uđu u taj svijet mašte. Naša bolnica možda nema uslove kao velike svjetske bolnice i tako sam odlučio da realizujemo ovu ideju. Moram priznati da je odmah krenula lavina prijava i sada mogu obećati da će ovaj turnir postati tradicionalan i da ćemo raditi sve baš za tu djecu, izjavio je Almir Žilić, glavni organizator ŽOK Mikasa.

Član organizacionog odbora humanitarnog turnira, Edina Seleskovi smatra da su svi  pojedinačno i kolektivno odgovorni  da se uključe u ovakve akcije. Mišljenja je da umrežavanje i druženje žena na ovim prostorima ima ogroman potencijal.

U nedjelju ćemo pokazati da našu zajednicu oplemenjuje jedan human duh koji je i dalje aktivan uz sve negativne stvari koje se dešavaju. UKC Tuzla i naši najmlađi trebaju našu pomoć i zaista mi je drago da su se velike kompanije ali i pojedinci uključili, dodala je.

Po riječima Lejle Softić, glavne trenerice ŽOK Mikasa u nedjelju ćr nastupiti  22 ekipe. Ponosni smo na taj broj i znamo da ćemo ga do naredne godine proširiti, poručila je.

Na inicijativu gospodina Žilića mi smo se odmah odazvali i uz pomoć naših poslovnih partnera uključili u čitav proces. Mislim da se nećemo zadržati samo na ovom turniru već nam slijede  u nastavku nove akcije kako bismo našim mališanima olakšali boravak a nadamo se i omogućili što brži  odlazak kući, izjavio je Nermin Mekić – suorganizator turnira, predstavnik DMF Office

Pozivamo sve građane i građanke da u nedjelju, 23. juna sa početkom u 10 h dođu na gradski teren “TELEX”  i podrže ovu priču u ime naših najmlađih kojima smo potrebni.


BH Telecom
Na vrh