fejm.ba

Politika

Tulumović: Ministri SBB-a prisustvovali sjednici, sve odluke usvojene jednoglasno

FOTO:FEJM

Premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović izjavio je danas da ova vlada u punom obimu i kapacitetu nastavlja svoj rad po dosadašnjem programu, kojeg je usvojila ranije Skupština TK.

-Sve današnje odluke na sjednici kantonalne vlade usvojene su jednoglasno, ministri iz Saveza za bolju budućnost prisustvovali su sjednici i jednakopravno odlučivali i podržali sve odluke koje su danas bile predmet razmatranja i pored najava o izlasku određenih političkih subjekata iz koalicije – rekao je Tulumović na pres-konferenciji, komentirajući informacije da 18 zastupnika u zakonodavnom tijelu ovog kantona priprema smjenu vlade.

On je kazao da spomenuti spisak potpisa 18 zastupnika još nije dostavljen predsjedniku Skupštine TK.

– Mi nastavljamo da radimo svoj posao do trenutka dok određeni broj zastupnika u Skupštini TK ne odluči drugačije. Vlada TK svojim radom pokazuje da je jedinstvena i koherentna – poručio je.

Na pitanje šta očekuje na narednoj sjednici Skupštine TK, Tulumović je rekao da je teško govoriti unaprijed i prognozirati, poručivši da će svaku odluku zastupnika Skupštine TK poštovati.

-Ukoliko dođe do smjene ove vlade mi ćemo se zahvaliti i iznijeti rezultate rada u prethodnom periodu, koji nisu mali – dodao je.


BH Telecom
Na vrh