fejm.ba

Ekonomija

TTU spreman za izgradnju Bloka 7 TE Tuzla

Tvornica transportnih uređaja u Tuzli (TTU) spremno dočekuje izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, zaključeno je nakon današnje posjete delegacija Vlade FBiH i Vlade TK toj tuzlanskoj kompaniji.

S obzirom na to da su stečeni svi preduslovi za početak izgradnje Bloka 7, premijeri Fadil Novalić i Denijal Tulumović s ministrima Nerminom Džindićem i Sulejmanom Brkićem posjetili su danas TTU i u društvu direktora kompanije Almira Zulića obišli proizvodne pogone fabrike.

Delegacije su se uvjerile u spremnost tuzlanske fabrike da se već od početka izgradnje Bloka 7 uključi u taj proces i svojim kapacitetima pomogne realizaciju tog velikog elektro-energetskog projekta.

– Zadovoljni smo ovim što danas vidimo u TTU-u. Kompanija danas izgleda vrlo respektabilno i spremna je odgovoriti svim zadacima koji se pred nju budu postavljali – rekao je Novalić, ističući značajan pozitivan iskorak koji je TTU napravio u protekle dvije godine.

Pozitivnim ocjenama pridružili su se i premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović i ministar unutrašnjih poslova Sulejman Brkić.

– Zadovoljstvo je vidjeti oko 200 vrijednih ljudi koji rade i ovdje stvaraju novu vrijednost. Približava nam se izgradnja Bloka 7 i drago nam je vidjeti da je TTU u protekle dvije godine dovoljno stabilan da odgovori i najkompleksnijim zadacima koji se pred njega budu stavljali u realizaciji ovog projekta – zaključio je Tulumović, saopćeno je iz Vlade TK.


Custom Text
Lafat Komerc

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2019 Agencija za multimediju "FEJM". Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Na vrh