fejm.ba

Vijesti

TK: Ukuno 75 osoba pozitivno na korona virus, od toga 10 zaposlenika UKC-a Tuzla

Izvještaj kriznog štaba Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona za 6. april 2020. godine:

„Na današnji dan je ukupno testirano 950 osoba sa brojem novotestiranih od 110 uzoraka. Od ovih 110 uzoraka je 7 pozitivnih nalaza, tako da je danas broj pozitivnih  na području TK ukupno 75.

Pozitivnih hospitaliziranih na UKC-u Tuzla je 18, pozitivnih hospitaliziranih u MIB-u 4, jedna osoba  je otpuštena u kućnu izolaciju, jedna je  hospitalizirana osoba u Brčkom, pozitivnih osoba na korona virus u kućnoj izolaciji je 50 osoba.

Kada je u pitanju broj osoba koje su transportovane u druge kantone radi nastavka liječenja i dalje je riječ o jednom slučaju, te je ukupno registrovan jedan smrtni ishod.

Kada je riječ o zastupljenosti po klasterima, klaster Medical Institut Bayer MIB je nepromijenjen u odnosu na jučer i iznosi 39 osoba, klaster Lukavac također je nepromijenjen- jedn osob, klaster Srebrenik- 15 osoba, u klasteru Sapna bičježi se povećanje za 3 osobe i iznosi ukupno 7 osoba, klaster Banovići jedna osoba – nepromijenjeno, klaster Gračanica jedna osoba – nepromijenjeno, klaster Tuzla jedna osoba- nepromijenjeno i klaster koji se veže za ORL kliniku je deset osoba, dakle povećanje za 4 osobe. Zdravstveno stanje oboljelih je još uvijek nepromijenjeno, nema osoba na respiratoru.

 

Ukupan broj zaposlenika UKC-a Tuzla pozitivnih na korona virus je 10 (2 Klinika za kožne bolesti, 2 Klinika za dječije bolesti i 6  na Klinici za bolesti uha, grla i nosa od kojih 5 zdravstvenih djelatnika i 1 spremačica).

 

 

 

 

 

 

 

 

 


BH Telecom
Na vrh