fejm.ba

Sport

Svjetsko prvenstvo u kikboksu 2019. godine u Sarajevu

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić primio je danas, u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, predstavnike Organizacionog odbora 22. svjetskog seniorskog prvenstva u kikboksingu Aliju Ogrića i Saliha Mujića, a razgovarali su o organizaciji tog prvenstva koje će ove godine biti održano u Sarajevu.

Ogrić i Mujić su upoznali Novalića o dosadašnjim aktivnostima za organizaciju ovog prvenstva u seniorskoj konkurenciji, koje je pod okriljem WAKO organizacije, najjače organizacije u kikboksu.

– Očekujemo oko 2.000 takmičara iz 80 država s pet kontinenata, a BiH će posjetiti ukupno oko 2.500 svjetskih boraca i trenera. Smatramo velikom privilegijom i obavezom što smo dobili  organizaciju ovog bitnog događaja – rekao je Ogrić.

Federalni premijer je naglasio da Vlada Federacije BiH, putem Federalnog ministarstva kulture i sporta, u okviru svojih nadležnosti i mogućnosti, pomaže održavanje velikih takmičenja.

– Organizacija velikih sportskih događaja u BiH podstiče razvoj i drugih privrednih djelatnosti, što je od velikog značaja za ekonomski razvoj kako FBiH, tako i cjelokupne države – naglasio je Novalić, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Kikboks bilježi sve veću popularnost  u BiH, a u okviru Saveza djeluje oko 60 klubova iz oba entiteta. Godišnje bude organizirano desetak takmičenja na državnom nivou, među kojima su i tri državna prvenstva.


Custom Text
Lafat Komerc

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2019 Agencija za multimediju "FEJM". Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Na vrh