fejm.ba

Društvo

Svečano obilježen Dan policije,znatno unaprijeđeni uvjeti rada policije TK

FOTO:FEJM

Defileom pripadnika Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i  Jedinice policije za specijalnu podršku ulicama Tuzle, te polaganjem vijenaca i cvijeća ispred zgrade MUP-a TK obilježen je Dan policije ovog kantona.

Nakon toga, u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli  upriličena je svečana akademija, na kojoj su  najzaslužnijim policajcima, odnosno pripadnicima MUP-a TK dodijeljena priznanja i zahvalnice.

Ovogodišnji 22. maj policajci tog  kantona dočekuju u znatno unaprjeđenim uvjetima rada, jer su u proteklom periodu službenici policije osnaženi novim materijalno – tehničkim sredstvima.

Znatna finansijska sredstva uložena su i u rekonstrukciju i adaptaciju objekata, naročito onih  koje koriste građani.

Krajem protekle godine uspješno je završen i proces odvajanja Uprave policije, čime je  dodatno pokazano da je konačni cilj nezavisna, profesionalna i objektivna policijska služba u ovom kantonu, istaknuto je na današnjoj svečanoj akademiji.

Husein Topčagić, ministar unutrašnjih poslova TK

Ministar unutrašnjih poslova TK, Husein Topčagić čestitao je pripadnicima Uprave policije i MUP-a TK čestita Dan policije.

Govoreći o protekloj godini, ocijenio je da su ostvareni strateški ciljevi, koji su zacrtani radom izvršne i zakonodavne vlast ovog kantona,  prije svega održano je povoljno stanje sigurnosti, stanje javnog reda i mira, kao i nesmetano odvijanje saobraćaja na području TK

Napomenuo je da su izvršene značajne nabavke, kada je u pitanju materijalno-tehničko opremanje MUP-a TK, istaknuvši nabavku 150 dugih cijevi za Jedinicu specijalne policije i Jedinice za javni red i mir.

Podsjetio je i da je izdvojeno dodatnih 400.000 KM za nabavku novih vozila, te da je izvršeno utopljavanje i rekonstrukcija Policijske uprave u Banovićima, Gradačcu i Gračanici, riješen je problem Arhiva u Tuzli.

Dodao je da je nabavljeno 8 prijenosnih radara, te računarska oprema u cilju bolje operativnosti i funkcionisanje Uprave policije.

Istaknuo je da je u protekloj godini implementiran Zakon o unutrašnjim poslovima, čime je Uprava policije dobila zasebnu budžetsku jedinicu i  djeluje zasebno unutar MUP-a TK.

Radili smo i na statusu uposlenika u MUP-u TK,a povećane su i plate policijskim službenicima, naglasio je Topčagić, poručivši da je opredjeljenje Vlade TK stvaranje jake, profesionalne i efikasne policije, kadrovski osposobljene i materijalno-tehnički opremljene.

 

Dževad Korman, direktor UP MUP-a TK

Današnji defile policajaca kroz grad na neki način predstavlja pokušaj da se prije svega mi približimo građanima te im pokažemo snagu i ono čime raspolažemo, kao i da im pokažemo spremnost da u svakom trenutku stanemo u njihovu i zaštitu njihove imovine, poručio  je  direktor Uprave policije MUP-a TK Dževad Korman

Ocijenio je da je stanje sigurnosti na području TK  trenutno na zadovoljavajućem nivou.

Ovom prilikom  je istaknuto da od početka 2019. godine istražni organi postižu veoma dobre rezultate u borbi protiv zloupotrebe opojnih droga, kao i u ostalim vidovima organizovanog kriminala.

POZDRAV DOMOVINI! Poruka je, koju je ministar unutrašnjih poslova TK,Husein Topčagic poslao tokom postrojavanja i defilea policijskih službenika u povodu obilježavanja Dana policije.

Gepostet von Fejm.ba am Mittwoch, 22. Mai 2019

 


Custom Text
Lafat Komerc

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2019 Agencija za multimediju "FEJM". Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Na vrh