fejm.ba

Društvo

Svečano obilježen Dan policije,znatno unaprijeđeni uvjeti rada policije TK

FOTO:FEJM

Defileom pripadnika Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i  Jedinice policije za specijalnu podršku ulicama Tuzle, te polaganjem vijenaca i cvijeća ispred zgrade MUP-a TK obilježen je Dan policije ovog kantona.

Nakon toga, u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli  upriličena je svečana akademija, na kojoj su  najzaslužnijim policajcima, odnosno pripadnicima MUP-a TK dodijeljena priznanja i zahvalnice.

Ovogodišnji 22. maj policajci tog  kantona dočekuju u znatno unaprjeđenim uvjetima rada, jer su u proteklom periodu službenici policije osnaženi novim materijalno – tehničkim sredstvima.

Znatna finansijska sredstva uložena su i u rekonstrukciju i adaptaciju objekata, naročito onih  koje koriste građani.

Krajem protekle godine uspješno je završen i proces odvajanja Uprave policije, čime je  dodatno pokazano da je konačni cilj nezavisna, profesionalna i objektivna policijska služba u ovom kantonu, istaknuto je na današnjoj svečanoj akademiji.

Husein Topčagić, ministar unutrašnjih poslova TK

Ministar unutrašnjih poslova TK, Husein Topčagić čestitao je pripadnicima Uprave policije i MUP-a TK čestita Dan policije.

Govoreći o protekloj godini, ocijenio je da su ostvareni strateški ciljevi, koji su zacrtani radom izvršne i zakonodavne vlast ovog kantona,  prije svega održano je povoljno stanje sigurnosti, stanje javnog reda i mira, kao i nesmetano odvijanje saobraćaja na području TK

Napomenuo je da su izvršene značajne nabavke, kada je u pitanju materijalno-tehničko opremanje MUP-a TK, istaknuvši nabavku 150 dugih cijevi za Jedinicu specijalne policije i Jedinice za javni red i mir.

Podsjetio je i da je izdvojeno dodatnih 400.000 KM za nabavku novih vozila, te da je izvršeno utopljavanje i rekonstrukcija Policijske uprave u Banovićima, Gradačcu i Gračanici, riješen je problem Arhiva u Tuzli.

Dodao je da je nabavljeno 8 prijenosnih radara, te računarska oprema u cilju bolje operativnosti i funkcionisanje Uprave policije.

Istaknuo je da je u protekloj godini implementiran Zakon o unutrašnjim poslovima, čime je Uprava policije dobila zasebnu budžetsku jedinicu i  djeluje zasebno unutar MUP-a TK.

Radili smo i na statusu uposlenika u MUP-u TK,a povećane su i plate policijskim službenicima, naglasio je Topčagić, poručivši da je opredjeljenje Vlade TK stvaranje jake, profesionalne i efikasne policije, kadrovski osposobljene i materijalno-tehnički opremljene.

 

Dževad Korman, direktor UP MUP-a TK

Današnji defile policajaca kroz grad na neki način predstavlja pokušaj da se prije svega mi približimo građanima te im pokažemo snagu i ono čime raspolažemo, kao i da im pokažemo spremnost da u svakom trenutku stanemo u njihovu i zaštitu njihove imovine, poručio  je  direktor Uprave policije MUP-a TK Dževad Korman

Ocijenio je da je stanje sigurnosti na području TK  trenutno na zadovoljavajućem nivou.

Ovom prilikom  je istaknuto da od početka 2019. godine istražni organi postižu veoma dobre rezultate u borbi protiv zloupotrebe opojnih droga, kao i u ostalim vidovima organizovanog kriminala.

POZDRAV DOMOVINI! Poruka je, koju je ministar unutrašnjih poslova TK,Husein Topčagic poslao tokom postrojavanja i defilea policijskih službenika u povodu obilježavanja Dana policije.

Gepostet von Fejm.ba am Mittwoch, 22. Mai 2019

 


BH Telecom
Na vrh