fejm.ba

Sport

Sutra 25. izbor najboljih sportista Tuzlanskog kantona

Sportski savez Tuzlanskog kantona u petak organizuje tradicionalni Izbor sportiste Tuzlanskog kantona, koji će biti održan 25. put.

Manifestacija Izbora najboljih sportista u 2018. godini, koja se održava pod pokroviteljstvom Vlade Tuzlanskog kantona, na sceni Velike sale BKC-a TK okupit će 45 nagrađenih sportista, trenera, sportskih ekipa i zaslužnih sportskih radnika.

Ocjenjivački žiri kojim je predsjedavao Muhamed Avdić, od približno stotinu pristiglih nominacija odabrao je najbolje u 16 kategorija, dok će Sportski savez dodijeliti i 10 specijalnih priznanja za doprinos i razvoj sporta u Tuzlanskom kantonu.

Izmjena uvedena na prošlom Izboru sportiste TK, kada su dodijeljena priznanja za ravnopravne grupe nagrađenih sportista iz pojedinačnih i ekipnih sportova ostat će praksa ove i narednih godina prilikom nagrađivanja najboljih u Tuzlanskom kantonu, saopćeno je iz Sportskog saveza TK.

– Rukovodili smo se time da napravimo takav pravilnik koji bi stvorio realnije prilike za nagrađivanje i sportista koji se bave kolektivnim sportovima. Naši klubovi ostvaruju zapažene rezultate u košarci, rukometu, odbojci, fudbalu i drugim sportovima i želimo dati na značaju najboljim pojedincima koji stvaraju te uspjehe, baš kao što je ranije bio slučaj sa sportistima iz pojedinačnih sportova – istakao je Jadran Lasetović, generalni sekretar SSTK-a.


Custom Text
Lafat Komerc

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2019 Agencija za multimediju "FEJM". Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Na vrh