fejm.ba

Sport

Šuman: Cilj je kontinuitet igranja velikih takmičenja

Rukometna reprezentacija BiH doputovala je u Sarajevo iz Norveške gdje je prvi put u historiji naše zemlje nastupila na Evropskom prvenstvu.

Selekcija BiH je nastupila u grupi D gdje je upisala poraze od Norveške, Portugala i Francuske, te završila debitantski nastup već u grupnoj fazi takmičenja.

Selektor Bilal Šuman nije nezadovoljan izvedbom svojih rukometaša. Ističe da ostaje žal, posebno zbog poraza od Portugala, ali zadovoljan je mnogim aspektima igre bh. rujometaša.

– Osjetili smo Evropsko prvenstvo. Izgubili smo tri meča, međutim, naš primarni cilj je napraviti kontinuitet igranja na velikim takmičenjima. Uvjeren sam da ova reprezentacija ima kvalitet da to ostvari. Moramo ispraviti mnoštvo stvari u našoj igri, ali bilo je i mnogo dobrih. Protiv Portugala smo sami sebe pobijedili, dok smo s Francuzima igrali ravnopravno u prvom poluvremenu. Igrači su pokazali veliku borbenost i ne mogu im ništa zamjeriti. Mislim da smo u toj velikoj želji izgorili – izjavio je Šuman.

Dodaje da je posebno zadovoljan odbranom bh. tima u omjeru snaga šest na šest i učinkom golmana, ali da ekipa mora mnogo raditi na smanjenju broja grešaka i pozicionom napadu, što će biti u fokusu narednog okupljanja bh. rukometaša.

Najavio je nova imena u selekciji BiH, a sigurno je da se od reprezentativnog dresa oprašta Muhamed Toromoanović. Na njegovo mjesto će doći novi pivoti koji će se s ekipom spremati za baraž za Svjetsko prvenstvo.


BH Telecom
Na vrh