fejm.ba

BiH

Studija pokazala: Oštećen most na Savi u Brčkom, treba obustaviti teretni saobraćaj

FOTO:AA

Studija je pokazala da je most na rijeci Savi u Brčkom oštećen te da treba obustaviti teretni saobraćaj, potvrdio je u izjavi za Anadolu Agency (AA) predsjednik Skupštine Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić.

Brčanska vlada jutros je razmatrala informaciju o stanju mosta te donijela zaključak da se materijali proslijede Vijeću ministara BiH i Skupštini Distrikta.

“Već smo intervenisali na prijedlog budžeta koji će ići u ponedjeljak u proceduru da se ugrade novci za projektovanje sanacije ovog mosta i eventualno projektovanje željezničkog mosta za korištenje za teški saobraćaj”, naveo je Kadrić, istakavši da to treba usaglašavati na nivou dva državna ministarstva – Hrvatske i BiH.

Naglasio je da brčanske vlasti razrađuju modele kako ne bi došlo do ugrožavanja privrednih aktivnosti Distrikta, ali i nekih drugih dijelova BiH, koje su “naslonjene” na korištenje ovog mosta.

Šef Odjela za javne poslove u Vladi Sabrija Jašarević je kazao da bi eventualnu odluku o obustavljanju teretnog saobraćaja na savskom mostu trebalo donijeti Vijeće ministara BiH.

“To je međudržavni most, granični prijelaz. To je iznad ingerencija Brčko distrikta. Granični prijelaz pripada Ministarstvu bezbjednosti BiH”, izjavio je on.


Custom Text
Lafat Komerc

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2019 Agencija za multimediju "FEJM". Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Na vrh