fejm.ba

Društvo

Studentica Sabiha Kahrimanović proizvodi prirodne pilinge, od kojih je kreirala brend Amani

Piše: Dejla Bajrić

Dvadesetdvogodišnja Sabiha Kahrimanović iz Čelića  studentica je Ekonomskog fakulteta UNTZ, koja se odlučila na proizvodnju prirodnih pilinga, kako bi iskoristila slobodno vrijeme. Iako je imala mnogo ideja o proizvodnji nečega što će joj biti hobi, donijeti sreću i mnogo poznanstava, ideja o „Amani“ pilinzima joj je od početka dala i mnogo više od toga.

Proizvodnju je započela u decembru 2017. godine, kada u Bosni niko nije ručno proizvodio prirodne pilinge.

Ime „Amani“, Sabiha je sanjala i te noći odlučila tako nazvati svoje proizvode.

Ističe da joj cilj nikada nije bio zarada nego osjećaj zadovoljstva jer postiže nešto bitno, svojim rukama. Pilinzi se rade ručno od prirodnih sastojaka kao što su kahva, morska so, eterična, mirisna, i ulja kokosa, badema, jojobe…

Sabiha kaže da su je u početku mnogi pitali šta je piling i kako se koristi, s obzirom na to, da nisu znali o čemu se radi, ali sada je sretna kada svakodnevno dobija desetine poruka zahvalnosti od zadovoljnih kupaca, kojih je sve više.

„U početku su neki u neznanju šta je piling mislili su da se radi o čaju. Iskreno se nadam da ga još niko nije koristio na taj način.“- kroz smijeh je dodala Sabiha.

Dostupni pilinzi za tijelo su: kokos, narandža, vanilija, piling koji se koristi nakon treninga, piling za lice, ali postoji mogućnost i proširenje trenutne ponude.

Pilinzi su upakovani u ukrasne vrećice sa simpatičnim naljepnicama u kojima se piling obraća svojim korisnicima sa pojašnjenjem kako da ga upotrijebe.

„Za mene su veoma bitni detalji, trudim se da osim pilingom, moji kupci budu zadovoljni i pakovanjem.“- kazala je za Fejm.ba ova 22-godišnjakinja.

Pilinzi se izrađuju nakon narudžbe na Instagram i Facebook profilu „Amani“ kozmetike.

Sabiha ističe da je za uspjeh važno postaviti ciljeve visoko, kako bi i uspjeh bio bliži.

„Najbitnije je voljeti ono što radite. Bez ljubavi i podrške bližnjih, nema uspjeha!“- naglasila je za kraj razgovora Sabiha.


Custom Text
Lafat Komerc

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2019 Agencija za multimediju "FEJM". Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Na vrh