fejm.ba

Društvo

Stručno predavanje o prevenciji depresije i suicida kod djece školskog uzrasta

“Prevencija depresije i suicida kod djece školskog uzrasta” naziv je stručnog predavanja koje će biti održano 10. oktobra u Sarajevu povodom obilježavanja Svjetskog dana mentalnog zdravlja s ciljem prevencije i očuvanja mentalnog zdravlja djece i adolescenata.

Predavanje je organizovano u okviru Projekta mentalnog zdravlja u Bosni i Hercegovini koji podržava Vlada Švicarske, a implementira Asocijacija XY u partnerstvu sa Federalnim ministarstvom zdravstva i Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske. Namijenjeno je pedagozima i psiholozima školskih obrazovnih ustanova.

Pored stručnog predavanja o stanju mentalnog zdravlja u svijetu, program edukacije obuhvatao bi i rezultate istraživanja o suicidu u Bosni i Hercegovini i sesije o rizičnim i protektivnim faktorima za depresiju i suicid u školi i porodici.

Završni dio programa bi bilo predstavljanje mladih Asocijacije XY i CARE sa programom za vršnjake “Jesi li OK?”.

Ovogodišnje obilježavanja Svjetskog dana mentalnog zdravlja fokusirano je na prevenciju suicida, saopćeno je iz Asocijacije XY.


Custom Text
Lafat Komerc

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2019 Agencija za multimediju "FEJM". Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Na vrh