fejm.ba

Politika

Stanivuković podnio krivičnu prijavu protiv Lukača zbog ugrožavanja sigurnosti

Poslanik Partije demokratskog progresa (PDP) Draško Stanivuković podnio je danas Okružnom javnom tužilaštvu u Banjoj Luci krivičnu prijavu protiv ministra unutrašnjih poslova RS-a Dragana Lukača zbog, kako je naveo, ugrožavanja sigurnosti i tjelesne povrede.

Stanivuković je novinarima ispred Tužilaštva kazao da je uz prijavu predočio video-zapis sa sjednice Narodne skupštine 23. decembra, te medicinske nalaze o površinskoj traumatskoj povredi glave, nagnječenju i razderotinji donje usne.

-Ovo je veliki korak za sve građane RS, jer prvi put u svojoj karijeri Lukač pominje da je spreman podnijeti ostavku pod određenim uslovima. Meni je drago, jer će ti uslovi biti ispunjeni, budući da se radi o tjelesnoj povredi i postoji medicinska dokumenatacija da me je udario, kao i prijetio – rekao je Stanivuković.

Raduje se, kaže, da tužilaštvo što prije pokrene istragu i da Lukač bude smijenjen.


BH Telecom
Na vrh
503 Service Unavailable

Service Unavailable

The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems. Please try again later.

Additionally, a 503 Service Unavailable error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.