fejm.ba

Društvo

“Srce za djecu oboljelu od raka” – Mjesec podizanja svijesti o raku kod djece

Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” i ove godine obilježava Zlatni septembar – mjesec podizanja svijesti o raku kod djece.

Za kampanju u Tuzli i Tuzlanskom kantonu planirano je održavanje edukativnih predavanja za srednjoškolce iz deset srednjih škola sa područja Tuzlanskog kantona na temu „Psihološki aspekt maligniteta kod djece i mladih“, saopćeno je iz Udruženja.

Prvo predavanje bit će održano u Srednjoj medicinskoj školi Tuzla 3. septembra.

Cilj predavanja i kampanje jeste upravo podizanje svijesti kod mladih na ovu temu uz isticanje važnosti podrške u procesu resocijalizacije i prevencije stigmatizacije oboljele i izliječene djece.

Edukativno predavanje držat će psiholog – pedagog u Udruženju „Srce za djecu“ Sabina Duman, a pored toga planirana je panel diskusija s Mladicama – mladim ljudima koji su u djetinjstvu liječeni od raka i djeluju u okviru Udruženja te projekcija kratkog dokumentarnog filma „Velika bijela kuća“, koji je osvojio glavnu nagradu na Dubrovnik Film Festivalu 2018 i prvu nagradu u kategoriji dokumentarnog filma na 6.internacionalnom studentskom film festivalu „New Wave“ 2019 u Sofiji, Bugarska.


Custom Text
Lafat Komerc

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2019 Agencija za multimediju "FEJM". Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Na vrh