fejm.ba

Društvo

“Srce za djecu oboljelu od raka” – Mjesec podizanja svijesti o raku kod djece

Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” i ove godine obilježava Zlatni septembar – mjesec podizanja svijesti o raku kod djece.

Za kampanju u Tuzli i Tuzlanskom kantonu planirano je održavanje edukativnih predavanja za srednjoškolce iz deset srednjih škola sa područja Tuzlanskog kantona na temu „Psihološki aspekt maligniteta kod djece i mladih“, saopćeno je iz Udruženja.

Prvo predavanje bit će održano u Srednjoj medicinskoj školi Tuzla 3. septembra.

Cilj predavanja i kampanje jeste upravo podizanje svijesti kod mladih na ovu temu uz isticanje važnosti podrške u procesu resocijalizacije i prevencije stigmatizacije oboljele i izliječene djece.

Edukativno predavanje držat će psiholog – pedagog u Udruženju „Srce za djecu“ Sabina Duman, a pored toga planirana je panel diskusija s Mladicama – mladim ljudima koji su u djetinjstvu liječeni od raka i djeluju u okviru Udruženja te projekcija kratkog dokumentarnog filma „Velika bijela kuća“, koji je osvojio glavnu nagradu na Dubrovnik Film Festivalu 2018 i prvu nagradu u kategoriji dokumentarnog filma na 6.internacionalnom studentskom film festivalu „New Wave“ 2019 u Sofiji, Bugarska.


BH Telecom
Na vrh