fejm.ba

Regija

Srbija: Evakuisano selo zbog uklanjanja izvrnutih cisterni s amonijakom

FOTO:AA

Evakuacija u Jasenoviku kod Niša

Svi mještani sela Jasenovik u blizini Niša, njih 360, njihovi kućni ljubimci i domaće životinje, evakuisani su zbog uklanjanja cisterni sa tečnim amonijakom koje su prije šest dana iskliznule sa obližnjih šina i prevrnule se, javlja Anadolu Agency (AA).

Dok raščišćavanje posledica ove nezgode na pruzi Niš – Zaječar traje, neki mještani će boraviti kod rođaka u susjednim selima i Nišu, a ostali su prevezeni do prinudnog smeštaja, koji su gradske vlasti obezbijedile u sobama Regionalnog centra za zaposlene u obrazovanju i Gerontološkog centra.

Životinje, među kojima je na stotine ovaca, desetine svinja i nekoliko krava, prevezene su u depoe i, prema obećanju, tamo će o njima brinuti veterinari.

Evakuacija je počela rano jutros, a da apsolutno sve seoske kuće budu ispražnjene, pobrinula se policija, čiji su pripadnici ostali u selu da čuvaju posede od mogućih krađa.

Prema riječima gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, sve je dobro organizovano i brojne službe su “na raspolaganju stanovništvu iz minuta u minut”.

“Dogovorili smo se da ovu aktivnost radimo bez ikakve panike, zna se tačno šta ko treba da radi i sve protiče po planu, bez gužve.

Dvije trećine ljudi će privatnim vozilima krenuti, a za trećinu smo prijevoz obezbijedili mi. Imamo i šest pacijenata koji će biti smješteni u zdravstene centre”, rekao je Bulatović tokom evakuacije


Custom Text
Lafat Komerc

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2019 Agencija za multimediju "FEJM". Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Na vrh