fejm.ba

Sport

Spahić: Bilo bi lijepo za 100. godišnjicu Slobode osvojiti kup

U utorak se u Zenici igra finalna utakmica Kupa BiH za juniore, u kojoj se sastaju ekipe Sarajeva i tuzlanske Slobode.

Jutros su Tuzlaci otputovali u Kladanj gdje će se pripremati za najvažniju utakmicu generacije, koju uspješno vodi trener Amir Spahić. Među ostalim, ispratio ih je i Sakib Malkočević, šef Omladinskog pogona tuzlanskog kluba.

– Ulazak u finale veliki je uspjeh ove generacije juniora Slobode. Posljednji put pehar su još 2011. godine osvojili pioniri našeg kluba, koje sam također trenirao. Imamo talentiranu generaciju juniora među kojima već ima igrača za prvi tim – kaže Spahić u razgovoru za Fenu.

U finalu će se Tuzlaci sastati sa prvim favoritom, ekipom Sarajeva. Obje ekipe su dosadašnjim rezultatima pokazale da su zasluženo došle u finale tkmičenja.

– Igramo protiv najkvalitetnije ekipe u juniorskoj konkurenciji. Akademija Sarajeva okuplja najbolje mlade igrače iz cijele BiH. Tamo su i tri igrača s područja TK, a dvojica su počeli u Slobodi. U polufinalu smo oba puta pobijedili Borac iz Banje Luke i time smo, kao i ranijim rezultatima, dokazali da se i s najboljima možemo uspješno nositi – smatra trener Slobode.

U finalu se igra samo jedna utakmica i to je, smatra sagovornik, velika prilika za obje ekipe.

– Juniori Slobode su dječaci koji po svemu zaslužuju veliko poštovanje. Respekt Sarajevu, u Tuzlu ćemo svakako donijeti pehar, ali se nadam onom pobjedničkom. Bilo bi lijepo da za 100. godišnjicu Slobode osvojimo Kup BiH – zaključio je Spahić.

Finalna utakmica Kupa BiH Sarajevo – Sloboda igra se u Zenici u utorak od 17.00 sati.


BH Telecom
Na vrh