fejm.ba

Kultura

‘Snježana i sedam patuljaka’ na ledu, čarolija za sve uzraste u Skenderiji (VIDEO)

Svjetski proslavljena trupa ‘Russian Ice Stars’ izvest će u petak, subotu i nedjelju (14., 15. i 16. decembra), u dvorani Mirza Delibašić u Skenderiji u Sarajevu, spektakl na ledu “Snježana i sedam patuljaka”.

Oni će oživjeti na ledu tu priču za sve uzraste o čarobnom ogledalu, prelijepoj i dobroj djevojci, mladom princu, zloj vještici i začaranoj crvenoj jabuci.

Kreativni direktor britanske produkcijske kompanije Russian Ice Stars Julian Deplidge kazao je novinarima danas u pauzi probe da tu trupu čine vrhunski umjetnici na ledu. Gledaoci će, kaže, uživati u virtuoznom plesu, raskošnim kostimima, efektnom osvjetljenju, vrhunskoj koreografiji i akrobatici.

Radi se o kombinaciji klizačkog, akrobatskog i plesačkog umijeća. Sudionici predstave kažu da se svaki put ‘trude da ostave dušu na ledu’, te da bez obzira na ulogu publika mora vjerovati u ono što rade na ledu.

Bosanskohercegovačka glumica Aida Bukva ima ulogu vile naratora, javlja se između scena da poveže priču. Za nju je, kaže, čast i zadovoljstvo raditi s vrhunskim umjetnicima.

Za trupu ‘Russian Ice Stars’ nastup u Sarajevu dio je turneje koju su započeli u Beogradu. Nakon Sarajeva nastupit će u Grčkoj (Atina i Solun).

Organizator napominje da su, ulaznice za predstave u Skenderiji, u prodaji putem sistema kupikartu.ba u svim većih gradovima u BiH.


Custom Text
Lafat Komerc

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2019 Agencija za multimediju "FEJM". Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Na vrh