fejm.ba

Politika

Skaka na molitvenom doručku u Washingtonu na poziv Kongresa SAD-a

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka prisustvovat će 68. tradicionalnom molitvenom doručku u Washingtonu na poziv Kongresa Sjedinjenih Američkih Država.

Domaćin skupa će, pored kongresmena iz dvije najveće američke partije, biti i predsjednik SAD-a Donald Trump, saopćeno je iz press službe Grada Sarajevo.

Riječ je o jednom od najznačajnijih godišnjih političkih događaja u SAD-u koji se tradicionalno održava u hotelu Hilton u glavnom gradu SAD-a i to uvijek prvog četvrtka u februaru. Ovogodišnji molitveni doručak bit će održan 6. februara.

Svake godine američki predsjednik se obrati javnosti na tom skupu, kojem će i ove godine prisustvovati gosti iz više od 100 država svijeta, ali i većina najviših američkih zvaničnika, uključujući brojne kongresmene i senatore SAD-a.

Gradonačelnik Skaka ističe da je to prilika da se Grad Sarajevo promovira i na najbolji način etablira na međunarodnoj sceni.

– Ovo je i priznanje za Grad Sarajevo kao instituciju i za sve ono što radimo kako bismo glavni grad BiH vratili u međunarodnim odnosima na mjesto koje mu pripada. Bit će to šansa da sa našim prijateljima iz SAD razgovaramo o situaciji u Sarajevu i Bosni i Hercegovini, posebno o razvojim projektima koji su pred nama. SAD su bile i ostale naš najveći saveznik i partner, narod u Sarajevu to nikada neće zaboraviti – navodi gradonačelnik Sarajeva.

Tokom boravka u SAD-u, planirani su i bilateralni susreti sa američkim zvaničnicima. Gradonačelnik Sarajeva smatra da je to prilika da se produbi saradnja i otvore novi kanali komunikacije.

– Do sada smo imali vrlo važnu i dobru saradnju sa SAD-om, ali molitveni doručak je skup najutjecajnijih ljudi iz svih sfera života, a Grad Sarajevo ima potencijal i projekte koji mogu zainteresirati investitore i moguće partnere – poručio je Skaka.


Custom Text
AS Tad

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2020 Agencija za multimediju "FEJM". Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Na vrh