fejm.ba

Vijesti

Sindikati obrazovanja TK osudili pokušaj ubistva u tuzlanskoj gimnaziji

FOTO:ILUSTRACIJA

Povodom nesvakidašnjeg i nemilog događaja, koji se desio u Javnoj ustanovi Gimnazija „Ismet Mujezinović“ Tuzla, Sindikat srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture BiH TK i Samostalni sindikat radnika osnovnog obrazovanja i odgoja TK, oglasili  se  Sindikat Srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture TK i Samostalni sindikat radnika osnovnog obrazovanja i odgoja TK.

Apsolutno je neprihvatljivo i za najoštriju osudu je bilo koji način demonstracije naslilničkog ponašanja, među koje spada i nemili događaj iz JU Gimnazija „Ismet Mujezinović“ Tuzla, kada je radnik škole fizički napao i nanio teške tjelesne povrede direktorici i pedagogici škole, stav je spomenutih  Sindikata.

Oba Sindikata zahtijevaju od nadležnih organa brzo i efikasno procesuiranje počinioca ovog nedjela i sankcionisanje istog u skladu sa zakonom.

Također, moramo istaknuti da je za Sindikate bilo koji oblik nasilnog ponašanja neprihvatljiv a naročito je neprihvatljiv kada je riječ o ustanovama osnovnog i srednjeg obrazovanja, odgoja, nauke i kulture, poručili su.


Custom Text
Lafat Komerc

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2019 Agencija za multimediju "FEJM". Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Na vrh