fejm.ba

Kultura

Sevdalinka “Razbolje se sultan” u jedinstvenoj izvedbi dvije Dženane

Dženana & Dženana ( Dzenana Huseinagic sopran, Dzenana Sehanovic Sarajlic – klavir) su dvije akademske umjetnice koji na drugaciji nacin izvode sevdah. Klasicne obrade sevdalinki, nesto su novo na Bosanskohercegovackoj muzickoj sceni. Spoj klasicnog i tradicionalnog veoma je neobican i predivan u isto vrijeme. Obrade sevdaha privukle su mnoge ljubitelje klasicne muzike ali i sevdalinki. Danas je izasao spot za sevdalinku Razbolje se Sultan, izdaje ga Hayat produkcija.
Aranžman za ovu sevdalinku uradila je pijanistica Dzenana Sehanovic Sarajlic, izvrsni i muzicki producent je Arel Cesljar, video potpisuje Anis Mujanovic,a izvršna produkcija Atax Media.
Nadamo se da ce, kao i dosadasnje obrade, naici na uspjeh kod publike te da ce nam to biti podstrek za daljni rad u tom pravcu.
Ljubav prema kulturnom i historijskom nasljeđu, isticanje važnosti sevdalinke kao izvorne Bosansko Hercegovačke pjesme, koja kroz generacije dobija novo ruho i prilagođava se afinitetima novih naraštaja ne gubeći na svojoj vrijednosti – cilj je našeg projekta. Sevdalinka nastavlja da živi, da se podmlađuje i kao takva opstaje.

BH Telecom
Na vrh