fejm.ba

Showbiz

Serija “Uspjeh” Alčevskog i Tanovića, prva HBO serija iz regije (VIDEO)

Serija “Uspjeh”, prva HBO serija iz Adria regije, najavljena je kao “gorka oda gradu Zagrebu koja donosi mračan uvid u različite strukture današnjeg društva kroz životne priče običnih ljudi koje je isto to društvo gurnulo preko ruba”.

Šestodijelni scenarij potpisuje autor mlađe generacije Marjan Alčevski, jedan od pobjednika HBO Adria “First Draft” takmičenja, a seriju je režirao Oskarovac Danis Tanović.

“Iako na prvi pogled vrlo zagrebačka, ‘Uspjeh’ je univerzalna, slojevita priča u kojoj kroz ljubav, posao, porodicu, odanost, nesigurnost i zločin istražujemo trenutno prevladavajuće osjećaje frustracije, bespomoćnosti i pasivnosti u svakodnevnom životu običnog čovjeka u regiji i šire”, ističe se u najavi Hrvatskog audiovizualnog centra.

Riječ je o višeslojnoj drami fokusiranoj na snažne likove, troje potpunih neznanaca koje poveže nesretan slijed događaja nakon što pokušaju pomoći žrtvi nasilja.

Bosanskohercegovačkom reditelju, scenaristu i producentu Danisu Tanoviću to je prvo iskustvo rada na režiji serije. Dosad je režirao nagrađivane filmove “Smrt u Sarajevu” i “Epizoda u životu berača željeza”, a njegov prvijenac “Ničija zemlja” osvojio je Oscara i Zlatni globus za najbolji strani film 2001. godine.


Custom Text
Lafat Komerc

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

© 2019 Agencija za multimediju "FEJM". Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Na vrh